Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε στην τρίτη κοινότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus

Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε στην τρίτη κοινότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στην Κωστάντζα της Ρουμανίας 

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε στην τρίτη κοινότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στην Κωστάντζα της Ρουμανίας

Στο διάστημα από 21-2-2022 έως 24-2-2022 το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας  συμμετείχε στην τρίτη κινητικότητα  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Be my voice”, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κωστάντζα της Ρουμανίας με διοργανωτές το Colegiul National “Mihai Eminescu”. Τρεις εκπαιδευτικοί και πέντε μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας φιλοξενήθηκαν στην Κωστάντζα και συμμετείχαν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τοπικές εκδρομές σφυρηλατώντας δεσμούς συνεργασίας και φιλίας.  Εκτός από το 2ο Γυμνάσιο, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2020 φιλοξένησε τη δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος, στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τα σχολεία της Τουρκίας  Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi, Balıkesir  και Ankara Pursaklar Fen Linesi και το σχολείο της Λετονίας  Ventspils 4.vidusskola.

Κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η προώθηση της πολυγλωσσίας καθώς και των ευρωπαϊκών πολιτισμών και γλωσσών μέσα από τη χρήση της μεταγλώττισης και του υποτιτλισμού.

Σκοπός της τρίτης συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν οι ταινίες που έγιναν από μαθητές κάθε σχολείου που ασχολήθηκαν με το project. Το πρόγραμμα των συναντήσεων ήταν ποικίλο. Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία (3D printing) και να κατασκευάσουν βραχιολάκια φιλίας, να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και αθλητικές εκδηλώσεις, να παρουσιάσουν τα έργα τους και να  ξεναγηθούν σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Κωστάντζας και το Βουκουρέστι.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Εθνικού Φορέα Κοινοτικών Προγραμμάτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.