Σαουδαραβικός όμιλος πήρε το 30% του ΑΝΤ1 με 225 εκατ.ευρώ

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Σαουδαραβικός όμιλος πήρε το 30% του ΑΝΤ1 με 225 εκατ.ευρώ

Σαουδαραβικός όμιλος πήρε το 30% του ΑΝΤ1 με 225 εκατ.ευρώ

Σε ένα άκρως σημαντικό deal που τον ισχυροποιεί οικονομικά, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί τις δυνατότητες για άνοιγμα σε νέες αγορές, διευρύνοντας και το πλαίσιο των επιχειρηματικών του project, προχώρησε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Σύναψε συμφωνία με το σαουδαραβικό MBC Group –τον μεγαλύτερο Όμιλο media στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με έδρα το Dubai –  ο οποίος μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 225 εκατομμυρίων ευρώ, απέκτησε το 30% των μετοχών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Ελλάδας.

Πρόκειται για μια συμφωνία που αποτελεί game changer για το εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο  και αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει τα μέγιστα τον ΑΝΤ1, στο εγχείρημα δημιουργίας συνδρομητικής πλατφόρμας.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε και τα κεφάλαια καταβλήθηκαν εξ ολοκλήρου από το MBC Group για την υποστήριξη ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα. Το MBC Group, αποτελεί κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας και κατέχει, πλέον, το 30% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διατηρεί το 70% και τον έλεγχο της σχετικής εταιρίας συμμετοχών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το MBC Group, που ιδρύθηκε το 1991 στο Λονδίνο, είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, διαθέτοντας πάνω από 17, υψηλής τεχνολογίας, πρωτοπόρα κανάλια και τη μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα της Μέσης Ανατολής. Το κράτος της Σαουδικής Αραβίας κατέχει το 60% των μετοχών του ομίλου από το 2018 και το υπόλοιπο 40% ανήκει στον ιδρυτή του ομίλου Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη δημιουργία στην Ελλάδα, υπερσύγχρονων και πρωτοποριακών studios και υποδομών διεθνών προδιαγραφών για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή κόμβο οπτικοακουστικής παραγωγής που, παράλληλα με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει το κράτος, θα ενθαρρύνει την αύξηση των σχετικών επενδύσεων και την εισροή συναλλάγματος.

Κεφάλαια θα διατεθούν και σε νεοφυείς (startups) digital επιχειρήσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις digital υπηρεσιών που θα ενισχύσουν το ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας και θα δώσουν ώθηση στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία.

Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουν ειδικότητες προηγμένης τεχνολογίας. Η συμφωνία αυτή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, και θα προσφέρει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!