Εορδαία: Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εορδαία: Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό

Εορδαία: Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»

«Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

γενεὰ πορεύεται καὶ γενεὰ ἔρχεται,
καὶ ἡ γῆ εἰς τὸν αἰῶνα ἕστηκεν

(Εκκλησιαστής Α΄,14)

 

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου» συμπράττει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους : Αγίου Χριστοφόρου, Καρυοχωρίου, Σπηλιάς, Ερμακιάς και πραγματοποιούν το 3ο λογοτεχνικό οδοιπορικό στον τόπο με τίτλο: «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό».

 Ένα λεωφορείο 3B (By Bus Books) εφοδιασμένο με θεματικά λογοτεχνικά κουτιά θα ξεκινήσει από την πόλη της Πτολεμαΐδας, θα σταθμεύσει στα χωριά των γραμμών  και θα αλληλεπιδράσει με τις ιστορίες του χωριού.

Σε κάθε στάση της γραμμής, ένας λαϊκός αφηγητής  θα χαρίζει στους οδοιπόρους μια ιστορία του χωριού η οποία θα καταγράφεται και θα ταξιδεύει στο επόμενο χωριό. Ομάδα εικαστικών του τόπου θα απεικονίζουν τον λαϊκό αφηγητή ή την ιστορία του.

Συνοδοιπόροι του ταξιδιού θα είναι:  ο Αργύρης Παφίλης  για να αφηγείται την ιστορία του κάθε  τόπου, ομάδα εικαστικών (Γιώργος Μαμαλίγκας, Γιώτα Καρβουνιάρη, Κική Στούμπου) για να δημιουργούν το πορτρέτο του λαϊκού αφηγητή, ο Μιχάλης Πιτένης για να καταγράφει την λαϊκή αφήγηση κι η Σοφία Καλμανίδου για να εμψυχώνει δημιουργικά τις αναγνώσεις των βιβλίων . 

Οι «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό» θα συνοδεύονται πάντα από τις παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις  του δρόμου που θα περπατούν.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό

28 Αυγούστου 2022

3η Γραμμή Πτολεμαΐδα – Άγιος Χριστόφορος – Καρυοχώρι– Σπηλιά – Ερμακιά

Αναχώρηση Αφετηρία Κτελ Αστικών Πτολεμαΐδας: 10.30

Άγιος Χριστόφορος : 11.00 (επίσκεψη στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών του Πολιτιστικού Συλλόγου, λαϊκές αφηγήσεις του χωριού και διαδραστικά παιχνίδια)

Καρυοχώρι : 12.30 ( επίσκεψη στο εργαστήριο κατασκευής ποντιακής λύρας Simsir , προφορικές και γραπτές αφηγήσεις στο πάρκο του χωριού και διαδραστικά παιχνίδια)

 

Σπηλιά: 14.30 (πικ νικ  στο δάσος, επίσκεψη και ξενάγηση στον Μακεδονικό τάφο της Σπηλιάς, λαϊκές αφηγήσεις στην πλατεία του χωριού)

Ερμακιά:  17.00 (επίσκεψη στο Μνημείο Πεσόντων από την Γερμανική κατοχή, αφηγήσεις στην πλατεία του χωριού)

 

 

2ο 15θήμερο Σεπτέμβρη

4η Γραμμή/ Πτολεμαΐδα – Άρδασσα – Κρυόβρυση – Αναρράχη – Εμπόριο

 

 

 

 

Η δράση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά που θέλουν να την παρακολουθήσουν, σε κάθε στάση σε όλα τα χωριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  την Αστική Συγκοινωνία Πτολ/δας ή Ι.Χ.  για την μετακίνησή σας.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εορδαία: Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!