Κωτσιδης Στέφανος

Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων | Serious Games και Διαδραστικό Κυνήγι Θησαυρού για την ανάδειξη ορεινών μονοπατιών της Δυτικής Μακεδονίας

Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων | Serious Games και Διαδραστικό Κυνήγι Θησαυρού για την ανάδειξη ορεινών μονοπατιών της Δυτικής Μακεδονίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησε καινοτόμες εφαρμογές που συνδυάζουν τον πραγματικό κόσμο με εικονικά στοιχεία.

Οι εφαρμογές έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν από κοντά αλλά και εικονικά τα όμορφα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των εφαρμογών 3D, εικονικής (VR), επαυξημένης (AR) και μικτής πραγματικότητας δημιουργούν μια απόλυτα συναρπαστική εμπειρία. Υποστηρίζονται από smartphones, Android και iOS και λειτουργούν με βάση την τοποθεσία GPS με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Οι χρήστες, ανακαλύπτουν τα  “μαγικά” βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, περιηγούνται  σε εικονικούς χώρους και βυθίζονται  σε έναν κόσμο που συνδυάζει τη φαντασία με την πραγματικότητα.

Οι Εφαρμογές υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Τουριστικές διαδρομές μικτής πραγματικότητας: Serious Games και Διαδραστικό Κυνήγι Θησαυρού για την ανάδειξη ορεινών μονοπατιών της Δυτικής Μακεδονίας» της πράξης «Νέες τεχνολογίες και καινοτόμες προσεγγίσεις σε σχέση με την Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό για την ενίσχυση της περιφερειακής αριστείας στην Δυτική Μακεδονία (AGRO-TOUR)» του έργου «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020)

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Immersive Lab ακολουθώντας το σύνδεσμο https://dmsclab.uowm.gr/immersive-lab/ .

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.