Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Πτολεμαΐδα: Η βροχή έσπασε τα καλάμια από τα σιτηρά

Πτολεμαΐδα: Η βροχή έσπασε τα καλάμια από τα σιτηρά
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εκτεταμένες καταστροφές στα σιτηρά αλλά και σε ηλίανθο, ελαιοκράμβη, προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών  στο αγρόκτημα της Πτολεμαΐδας, με συνέπεια μεγάλος αριθμός καλλιεργειών να έχει καλυφθεί με νερό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έσπασαν τα καλάμια από τα σιτηρά και «έγιναν ένα με το χώμα».

Όπως υποστηρίζουν πληγέντες αγρότες, τόσο η ποσότητα όσο και η ορμητικότητα της βροχής ήταν πρωτοφανής, αποδίδοντας το φαινόμενο και στο γεγονός ότι παλαιά κανάλια γεμάτα με φερτά υλικά, και  μπάζα, υπερχείλισαν, χωρίς να καθαριστούν το προηγούμενο διάστημα, όπως, υπερχείλισε σε αρκετά σημεία και η Περιφερειακή τάφρος, ενώ, μικρή λίμνη σχηματίστηκε και σε σημείο, επί της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας- Φούφα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Προβληματισμό γεννά το γεγονός, πως με την αναμενόμενη από τις αρχές Ιουνίου άνοδο της θερμοκρασίας, το νερό θα εξατμισθεί, οπότε τα  σιτηρά και τα καλαμπόκια « θα βράσουν» και η παραγωγή «θα πάει στράφι»

 

 

.ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...