ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Τιμούμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τις θυσίες χιλιάδων εργατών για την απελευθέρωση τους από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Κρατάμε γερά το νήμα που συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936 και των 200 της Καισαριανής το 1944, κάθε Πρωτομαγιάς έως σήμερα.

Σήμερα στη σκιά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου με την δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων ανθρώπων, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για όλους τους λαούς του κόσμου και κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι «ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

Οι συνταξιούχοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τον πόλεμο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γίνουν κρέας για κανόνια τους.

Είναι ανάγκη να παλέψουμε για:

  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝατοϊκές βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε μεγάλο τίμημα με μειώσεις συντάξεων, μισθών, με σκληρή φορολογία, ΕΝΦΙΑ κλπ.

Οι αυξήσεις-ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν λύνουν το πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στην θέρμανση, στα τρόφιμα.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για αυξήσεις του κατώτερου μισθού και επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους αποτελούν κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες μας.

Η εργατική τάξη και ο λαός της περιοχής μας έχει να αντιμετωπίσει την καταστροφική πολιτική της απολιγνιτοποίησης στα πλαίσια της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Με το κλείσιμο των 2 μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου, του Ορυχείου Αμυνταίου και των 4 μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς όπως και των Ορυχείων του, χάθηκαν πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

Η τεράστια αύξηση στο ρεύμα οφείλεται στην πολιτική των επιδοτήσεων των ΑΠΕ, των φόρων διοξειδίου του άνθρακα, εκτοξεύτηκε με την εισαγωγή φυσικού αερίου και με την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί στρατηγικό άξονα της ΕΕ και την προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1999 μέχρι σήμερα. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για επέκταση του χρόνου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη δεν συνοδεύεται από καμία τροποποίηση του ΕΣΕΚ και θα ξεχαστούν με τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που λένε «κάντε υπομονή» μέχρι να έρθει η ανάπτυξη. Καμία εμπιστοσύνη σε όσους θυσιάζουν τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου για δήθεν «εθνικούς στόχους» όπως έγινε με τα μνημόνια.

Γυρίστε την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στα σωματεία συνταξιούχων που πήραν διαζύγιο από τους αγώνες και στέλνουν αθρόα τους συνταξιούχους στα δικηγορικά γραφεία για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά της 13ηςκαι 14ης σύνταξης και όλων όσων μας έχουν κλέψει μέχρι σήμερα.
  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης των ΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 825€
  • Λέμε όχι στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα και σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία. Στελέχωση όλων των δομών υγείας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους πρέπει να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς να επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συνταξιούχους και σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες, τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΩΡΑ 10:30πμ

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida