Πτολεμαΐδα: Οι περιπέτειες μίας Ανεμβολίαστης ( γράφει αναγνώστρια του eordaialive)

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας

Πτολεμαΐδα: Οι περιπέτειες μίας Ανεμβολίαστης ( γράφει αναγνώστρια του eordaialive)

 

Μια καθημερινή ημέρα σαν όλες τις άλλες και παρόμοια σαν όλων των  άλλων πολιτών σε αυτήν την πανέμορφη χώρα που λέγεται Ουγκάντα, συγνώμη Ελλάδα ήθελα να πω…

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ξεκινώ από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά μου. Αδίκως περιμένω να σταματήσει κάποιος στη διάβαση. Όταν τελικά τελειώνουν τα αυτοκίνητα και ξεκινώ,  ένα αμάξι από τη γωνία βγαίνει για να στρίψει ανυπόμονα και παραλίγο να με πατήσει. Μάντεψε τι έγινε. Όχι μάντεψε. Ο οδηγός αντί να μου ζητήσει συγνώμη με προσπερνάει κοιτώντας  με αγριεμένος που του έκοψα τη φόρα. Κακό κορίτσι.

Συνεχίζω τρομαγμένη και πάω να πληρώσω το λογαριασμό μου σε κάποια επιχείρηση, καλημέρα λέω με χαμόγελο αν και δε φαίνεται κάτω από τη μάσκα. Η  υπάλληλος με κοιτάζει από πάνω ως κάτω (θαρρείς  και την είχα βρίσει) και τίποτα άλλο η καλημέρα πέταξε κι εχάθη. Τουλάχιστον δεν έπεσαι χάμω..

Συνεχίζω (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).

Επόμενος σταθμός το φαρμακείο.

Πηγαίνω και μπαίνω  στην ουρά για να κάνω ένα ραπιντ τεστ ώστε να πάω στη δουλειά μου ακολουθώντας το πρωτόκολλο σαν ανεμβολίαστη που είμαι.

Αφού μου δίνουν επιλογές, κάνω το  είδος που δίνεις δείγμα σάλιου.  Φεύγω και σε λίγο με παίρνει τηλέφωνο η φαρμακοποιός και μου λέει το τεστ βγήκε αχνά θετικό … και πρέπει να το δηλώσει. ¨Δήλωσε το¨ της λέω,  ενημερώνω στην δουλειά μου και φεύγω.

Όσο το σκέφτομαι θα με βόλευε ένα θετικό ραπιντ για έξι μήνες, όχι δεν είναι καθόλου άσχημο, θα γλιτώσω από τα καθημερινά σχόλια που ακούω οπουδήποτε, «Ααααα είσαι ανεβμολίαστη», κάτι σαν να έχεις λέπρα, «μα τι ανεγκέφαλοι άνθρωποι αυτοί οι ανεβμολίαστοι» , «μα δεν ντρέπονται καθόλου», «δεν έχουν καθόλου ευαισθησία» …. Κι ας μην το κάνω από φόβο πως θα πάθω κάτι, (καμία σχεσή με αρνητές)  κι όσο περνάει ο καιρός  πεισμώνω ακόμη περισσότερο. Ρωτάς γιατί;   Γιατί ενώ το κράτος με απαξιώνει καθημερινά, ξαφνικά δείχνει τόοοοοοοοοοοοοοοσο ενδιαφέρον για την υγειά μου. Αλλά το «ενδιαφέρον» του κράτους πρέπει ΕΓΩ να το πληρώσω. Πρέπει να πληρώσω για να πάω στον ΩΡΛ στον παθολόγο στον οδοντίατρο, στον… στον …στον χωρίς να μας δίνει δουλειά, χωρίς να κάνει κάτι για την  ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας και έπεται συνέχεια με την απολιγνιτοποιηση.

Σκέφτομαι πιο ψύχραιμα γιατί δεν  φταίνε σε τίποτα τα παιδιά μου να μείνουν καραντίνα και να χάσουν το σχολείο τους ή και ο σύζυγός μου να λείψει από τις δραστηριότητές του. Όλα αυτά για εμάς τους ανεμβολίαστους την ίδια ώρα που ο σύζυγος μιας φίλης   που νόσησε,   συνεχίζει  να κυκλοφορεί κανονικά όπως και τα παιδιά της γιατί το Πρωτόκολλο λέει πως είναι εμβολιασμένοι.  Πάραυτα και μεταδίδουν και κολλούν. Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω; (α, ναι καλέ. Αφού είμαι ανεμβολίαστη, είμαι χαζή)

Συνεχίζω λοιπόν,  παίρνω τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, το σηκώνει ένας ευγενέστατος κύριος και του εξηγώ την όλη κατάσταση και πως θέλω να κάνω μοριακό για να το βεβαιώσω πώς είναι αληθή το αποτέλεσμα , ¨μόνο σε ιδιωτικά μικροβιολογικά γίνεται γιατί δεν είστε εμβολιασμένη, και επίσης βγαίνουν πολλά εσφαλμένα θετικά στα φαρμακεία με το σάλιο, να προτιμάτε με τη μύτη¨. Κλείνω το τηλέφωνο.  Εγώ δεν πληρώνω φόρους;  Δημόσια υγεία δεν έχουμε; Και τώρα πρέπει να πληρώσω και για τα μοριακά τεστ μιας και αυτά που διαθέτουν στα φαρμακεία είναι ελαττωματικά ή μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Τότε γιατί διατίθενται στα φαρμακεία; (Συγνώμη κιόλας για το θράσος της ερώτησης). Παίρνω τηλέφωνο στο ασφαλιστικό και στο νοσοκομείο μήπως και σώσω τα 45 ευρώ και μου λένε πως όντως πρέπει να είμαι εμβολιασμένη.

Συνεχίζω (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).

Κάνω το πρώτο μοριακό πληρώνοντας τα 45 έουρος, που καθόλου  δεν μου περισσεύουν καθότι είμαι ιδιωτική υπάλληλος  με δύο παιδιά και  έναν σύζυγο που μόλις εγγράφτηκε στον ΟΑΕΔ. Βγαίνει αρνητικό. Σύμφωνα πάλι με το πρωτόκολλο, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και δεύτερο μοριακό τεστ  αρνητικό  για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας (στο σημείο αυτό να ζητήσω συγγνώμη ότι δεν είμαι θετική, για να «αποχαρακτηριστώ» όπως είπανε)

Πάνε τα ρούχα για την παρέλαση του γιου μου, γίνανε σταχτή και μπούλμπερη. Πάνε κάτι παπούτσια που μου ζητούσε η κόρη μου.

Πολύ καλά να πάθεις  αφού δεν εμβολιάστηκες,  τι  ήθελες μανδάμ ; Που λέει και μια φίλη μου.

Μια καθημερινή ημέρα στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και δυστυχώς και του αύριο.

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!