Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας!

Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας!


 

Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου «Φίλοι του Βιβλίου» και έσπευσαν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Pinocchio, όπου τους υποδέχτηκε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι ιστορίες και τα τραγούδια, αντάμωσαν με τα φαγητά που μαγείρεψε ειδικά για την περίσταση ο σεφ Νίκος Κυψίδης και όλα μαζί διαμόρφωσαν ένα μοναδικό όσο και υπέροχο μενού, ακολουθώντας πιστά τη διαδρομή από το στόμα στο χαρτί κι απ’ το χαρτί στο πιάτο.

Οι αφηγήσεις της καλεσμένης συγγραφέα Μαρίας Παπαγιάννη αποτέλεσαν έμπνευση για να γράψουν ευφάνταστες ιστορίες τα παιδιά αλλά και για να δημιουργήσει τα εξαίσια πιάτα του ο σεφ ο Νίκος Κυψίδης.

Στα φαγητά που ενώνουν τους ανθρώπους αναφέρθηκε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, απευθυνόμενη στους γονείς,  τονίζοντας ότι «Όπως τα φαγητά ενώνουν τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, έτσι και οι ιστορίες μας ενώνουν όλους. Εμένα που γράφω την ιστορία αλλά και όσους διαβάζουν τα βιβλία. Όλοι καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και ακούμε μια ιστορία. Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να έχουμε μηνύματα που ενώνουν τα παιδιά μας. Όσο πιο δυνατά είναι αυτά τα μηνύματα και οι ιστορίες, τόσο πιο πολύ δίνουμε φτερά στα παιδιά μας για να συνεχίσουν».

Από την πλευρά της η Σοφία Καλμανίδου, εκ μέρους του Συλλόγου «Φίλοι του Βιβλίου», αναφερόμενη  στην ιδέα της ¨μαγικής αυτής κουζίνας, σχολίασε πως «Οι ιστορίες μεταφέρθηκαν στο πιάτο των παιδιών, όπως μεταφέρονται οι ιστορίες γύρω από ένα τραπέζι ή γύρω από μια φωτιά», και τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι ιστορίες να βιώνονται από τα παιδιά με έναν τέτοιο εύληπτο και ξεχωριστό τρόπο.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μια ξεχωριστή αφηγηματική αλλά και γευστική εμπειρία απόλαυσαν οι μικροί βιβλιοφάγοι της Πτολεμαΐδας!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!