Με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας


 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας για το κόστος θέρμανσης,  το οποίο είναι το εξής:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

“Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα (χθες 14/11/22) με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας σχετικά με το κόστος θέρμανσης, αποτελούμενη από τους Σιάκο Κώστα πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Βόσδου Σωτήρη Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Γιαννάκη Βασίλη Δήμαρχο Φλώρινας και Κρητικού Διαμάντω πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου και  Ραφτόπουλο Απόστολο από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ και η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας λέγοντας ότι “εξυπακούεται ότι είμαστε εδώ και για να σας ακούσουμε, αλλά κυρίως για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματά σας” και τόνισε ότι “θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις σας για το κόστος της θέρμανσης, είναι απολύτως δίκαιες και μάλιστα στο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας όπως είναι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο κόσμος ξεπαγιάζει ενώ ακόμα δεν έχει μπει ο βαρύς χειμώνας. Η κατάσταση εδώ μπορεί να είναι καλύτερη με τον καιρό όμως εκεί πάνω στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία, δεν είναι το ίδιο. Εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα, εδώ και τώρα, να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής, των φορέων και των κατοίκων της Φλώρινας, της Δυτικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο τουλάχιστον πρόβλημα. Πρέπει να υπάρξει μία ανάσα ανακούφισης”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε επίσης πως “το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν  για να πιέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και όσο γίνεται πιο διευρυμένα για να υπάρξει έστω στοιχειώδης ανακούφιση των εργαζομένων, των κατοίκων, του λαού εκεί” τονίζοντας πως “οι εξουσίες, οι κυβερνήσεις πιέζονται κυρίως από την κινητοποίηση του λαού και εσείς αποδείξατε ότι μπορείτε να κάνετε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση με δίκαια αιτήματα”.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρθηκαν πολύ αναλυτικά στο σοβαρό πρόβλημα του τεράστιου κόστους της θέρμανσης το οποίο αδυνατούν να καλύψουν οι κάτοικοι της περιοχής τους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις χαμηλές θερμοκρασίες για παρά πολλούς μήνες, σε αντίθεση με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ διεκδικεί επίσης να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε κανένα λαϊκό σπίτι, να υπάρξει γενναία αύξηση του ποσού θέρμανσης, να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Φλώρινας, να δοθούν οι απαραίτητες ποσότητες δωρεάν καυσόξυλων σε συνταξιούχους, άνεργους και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να μην ξεπαγιάζουν τα παιδιά στα σχολεία, να καταργηθούν ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην τιμή του ρεύματος, αλλά και να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας.

 

15/11/2022

Απότο Γραφείο

 της  Ε. Π.  Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!