Ούτε μέρα χωρίς θέρμανση. Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης – Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Ούτε μέρα χωρίς θέρμανση. Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης - Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ

Ούτε μέρα χωρίς θέρμανση. Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης – Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΣΤΙΣ 11:00π.μ

 

Η ακρίβεια χτυπάει αλύπητα τα εισοδήματα των εργατικών- λαϊκών νοικοκυριών. Το Σούπερ Μαρκετ έχει γίνει απλησίαστο και έρχονται και άλλες αυξήσεις σε μια σειρά είδη βασικής ανάγκης. Τα καύσιμα τα πληρώνουμε χρυσό. Έρχονται νέες αυξήσεις  στα δημοτικά τέλη λόγω τέλους τάφής κ.α.

Ο χειμώνας που όλοι προειδοποιούν ότι θα είναι βαρύς για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά δεν αντιμετωπίζεται με αναμονή και μοιρολατρία.  Μόνος δρόμος είναι ο αγώνας, να απαιτήσουμε μέτρα που θα μας ανακουφίσουν.

Η τηλεθέρμανση μια εξέλιξη της τεχνολογίας που μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή και καθαρή θέρμανση για το λαό , μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα αφού λειτουργεί στη λογική κόστους – οφέλους. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας έχει οδηγήσει στην αύξηση της τιμής της, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στη δημοτική επιχείρηση, στην επιβάρυνση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης. Οι εξελίξεις με την αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που γίνεται για τα κέρδη των εταιριών αλλά και λόγω του πολέμου, η πολιτική της εμπορίας ρύπων που ακριβοπληρώνει η ΔΕΥΑΚ έχουν οδηγήσει σε μια ασφυκτική κατάσταση την επιχείρηση ανοίγοντας το δρόμο για  αντεργατικές – αντιλαικές εξελίξεις.

Η λειτουργία της είναι στον αέρα αφού παρά την «επιστροφή» του λιγνίτη για λίγο διάστημα δεν είναι δεδομένο ότι οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα μπαίνουν στο σύστημα αφού θα έχουν προτεραιότητα οι πιο σύγχρονοι ΑΗΣ. Παράλληλα η ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο δεδομένου της επιπλέον αύξησης του κόστους και την αδυναμία των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στο κόστος θέρμανσης, .

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα. Προσπαθούν να μας πείσουν να δεχτούμε νέες αυξήσεις στην τιμή της, στη λογική ότι η τιμή της είναι χαμηλή σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας και πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί. Να δεχτούν οι εργαζόμενοι περιορισμό των δικαιωμάτων τους και αρνητικές εξελίξεις όπως ιδιωτικοποίηση.

Δεν θα το ανεχτούμε. Παλεύουμε για :

 

  • Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Επέκταση της και σε άλλους οικισμούς (Κρόκος, Δρέπανο κ.α)
  • Καμία σκέψη για αύξηση της τιμή της.
  • Καμία βλαπτική μεταβολή στα δικαιώματα των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΚ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ.

 

Κοζάνη 13/10/2022

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!