Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Γ. Κασαπίδης: Με σεβασμό, διαφάνεια και εφαρμογή κατά γράμμα της νομοθεσίας, λογοδοτούμε για τις θεσμικές αποφάσεις των οργάνων καθημερινά στους Δυτικομακεδόνες

4λ ανάγνωσης
Γ. Κασαπίδης: Με σεβασμό, διαφάνεια και εφαρμογή κατά γράμμα της νομοθεσίας, λογοδοτούμε για τις θεσμικές αποφάσεις των οργάνων καθημερινά στους Δυτικομακεδόνες

Λάσπη στον ανεμιστήρα με ψεύτικα στοιχεία, συνεχίζει να πετάει ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Χριστοφορίδης, καθώς πολύ έντεχνα χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους, στην προσπάθεια του να παραπληροφορήσει τους Δυτικομακεδόνες.

 

Στην τελευταία του επιστολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής  και στην προσπάθεια του να αντιπολιτευθεί, κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή για ασυδοσία στην προμήθεια εκχιονιστικού μηχανήματος έργου με λεπίδα και αλατοδιανομέα  για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Π.Ε. Καστοριάς.

 

Να ενημερώσουμε τον κ. Χριστοφορίδη  για ακόμα μια φορά τα παρακάτω:

 

Το προς προμήθεια Όχημα Πολλαπλών Χρήσεων–Παρελκομένων θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Δ.Μ μήκους 560 Km.

 

Για την προμήθειά του πραγματοποιήθηκε Διεθνής Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός με ημερομηνία δημοσίευσης στην ΕΕΕΚ την 31-10-2022 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν η 10-01-2023 χρόνος επαρκέστατος για οποιονδήποτε οικονομικό φορέα για να υποβάλει προσφορά.

 

Οι τεχνικές προδιαγραφές του μηχανήματος ήταν τέτοιες που δεν δημιουργούσαν περιορισμούς  στους συμμετέχοντες καθώς  έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις – επισημάνεις προγενέστερου διαγωνισμού για το ίδιο πολυμηχάνημα  το 2018 και ματαιώθηκε από την τότε Περιφερειακή Αρχή. Κανένας οικονομικός φορέας δεν διαμαρτυρήθηκε για τους όρους της διακήρυξης οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση 1460/22/04-10-2022 της διακήρυξης!

 

Το πολυμηχάνημα  περιλαμβάνει τα παρακάτω :

 

  1. Ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο 4×4 (κινητήρα 290 HP)  για να φέρει τα εξαρτήματα που ζητούνται καθώς και όλα τα συστήματα  λειτουργίας και χειρισμού τους από την καμπίνα του χειριστή.
  2. Κιβωτάμαξα

iii. Λεπίδα Αποχιονισμού

  1. Αλατοδιανομέα
  2. Μόνιμο τηλεσκοπικό γερανό
  3. Υδραυλικό βραχίονα με κεφαλή καταστροφέα και κλαδέματος

vii. Μηχάνημα έμπηξης ή εξαγωγής πασσάλων

viii. Μηχάνημα διάνοιξης οπών

 

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκε μία προσφορά  και  όπως έχει κριθεί παγίως και νομολογιακά (Γνμδ ΝΣΚ 455/2006 Α’ Τμήμα και 250/2008 Δ’ Τμήμα) αυτό κάθε αυτό το γεγονός της εξ αρχής κατάθεσης, μιας και μόνο προσφοράς στον διαγωνισμό δεν αναιρεί την έννοια του μειοδοτικού διαγωνισμού και δεν κωλύει την περαιτέρω διαδικασία του. Ο σχετικά μικρός και περιορισμένος αριθμός των διαγωνιζομένων δεν ισοδυναμεί αυτομάτως και άνευ ετέρου με ανεπαρκή ανταγωνισμό (ΣτΕ 3399/2005, 2439/2007 και 1226/2011).

 

Το πολυμηχάνημα με τα παρελκόμενα του φυσικά και θα είναι καινούρια και αμεταχείριστα και  γι’ αυτό και η διάρκεια της σύμβασης σύμφωνα με τη διακήρυξη ορίστηκε σε 18 μήνες .  Οποιοσδήποτε Οικονομικός Φορέας μπορούσε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό χωρίς περιορισμούς και εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Ν.4412/2016 διαδικασίες!

 

Για να γίνει οποιαδήποτε οικονομική σύγκριση μεταξύ μηχανημάτων που προμηθεύτηκαν διάφοροι φορείς θα  πρέπει τα μηχανήματα να έχουν  τις ίδιες προδιαγραφές και  ο διαγωνισμός να έγινε με τις ίδιες συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά .

 

Είναι απορίας άξιο πώς, ενώ εφαρμόσαμε κατά γράμμα το νόμο που αφορά την ανάθεση και υλοποίηση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, αμφισβητείται η διαδικασία από μία παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς!

 

Τις ανάγκες σε προμήθεια εξοπλισμού καθορίζουν μόνο οι υπηρεσίες που επιχειρούν επί του Εθνικού Οδικού Δικτύου της ΠΔΜ εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια των χρηστών του!

 

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει, ότι σε πείσμα του κ. Χριστοφορίδη και της παράταξής του που ευαγγελίζονται την ασυδοσία στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής,  η  Περιφερειακή Αρχή υπηρετεί με απόλυτο σεβασμό το δημόσιο χρήμα και τη σωστή αξιοποίησή του, με εφαρμογή κατά γράμμα της νομοθεσίας, όσον αφορά τους όρους των διακηρύξεων, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *