Αμύνταιο: Με τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Αμύνταιο: Με τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου

Αμύνταιο: Με τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου


 

Με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της περιοχές του Αμυνταίου, σύμφωνα με την κοινή απόφαση τους στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Αϊβαζίδης τόνισε αρχικά ότι “η σύσκεψη, αποτελεί συνέχεια μιας πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας”. Επίσης κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να βγουν αποφασιστικά με τα τρακτέρ στις 22 Ιανουαρίου. “Να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που τους καλούν να καθίσουν στον καναπέ και στο καφενείο με την δικαιολογία ότι μας έταξαν ότι θα μας τα δώσουν”. Επίσης ανέφερε ότι ο σύλλογος το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε συνεχείς εξορμήσεις στα χωριά για να οργανώσει την κινητοποίηση της Κυριακής.
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αμύνταιο: Με τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου
Τα αιτήματα των αγροτών, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών είναι:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους. Όχι στην μορφή De minimis γιατί υπάρχει πλαφόν ανά ΑΦΜ.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

– Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για το προανθικό και στην ΠΕ Φλώρινας. Να αποζημιωθούν τα ροδάκινα για τις βροχοπτώσεις και να δοθούν άμεσα οι υπόλοιπες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να δοθούν τα 72,7€/στρέμμα σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους συνεταιρισμένους.

– Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη του καλαμποκιού

 

 

 

 

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!