Πτολεμαΐδα: «Πράσινο» το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: «Πράσινο» το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Πτολεμαΐδα: «Πράσινο» το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο


Το πρώτο στη χώρα «Πράσινο» Νοσοκομείο θα είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις, για την εγκατάσταση ερευνητικής πιλοτικής Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας υψηλής απόδοσης –ΣΥΘΗΑ- κελιού καυσίμου και ΑΠΕ με τη χρήση Υδρογόνου Η2, παρέχοντας πλήρη αυτονομία στην  ηλεκτροδότηση, θέρμανση και  ψύξη.

Το Καλοκαίρι του 2022 εντάχθηκε το έργο της χρηματοδότησης των μελετών για την επέκταση του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ  στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020″, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, και περιλαμβάνει νέα πτέρυγα στις εγκαταστάσεις του, αυτό της μονάδας ΣΗΘΥΑ στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, αλλά και στο κοντινό Κέντρο Διημέρευσης /ημερήσιας φροντίδας ατόμων ΑΜΕΑ του Δήμου Εορδαίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όπως σημείωσε ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σταύρος
Παπασωτηρίου  οι μελέτες του έργου θα εκπονηθούν το 2023 και στα τέλη του 2024 θα είναι όλα έτοιμα, αποφέροντας το εγχείρημα αυτό σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το κτήριο, τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν οι ρύποι. «Το Μποδοσάκειο, εκεί που έφθασε του αξίζει η αναγνώριση και αποτελεί το στολίδι της Δ. Μακεδονίας κατά γενική ομολογία», τόνισε.

 

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!