Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μειώσεις σε συντάξεις χηρείας -Τι θα γίνει σε όσους έγιναν «εκ παραδρομής»

Μειώσεις σε συντάξεις χηρείας -Τι θα γίνει σε όσους έγιναν «εκ παραδρομής»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Μειώσεις σε συντάξεις χηρείας -Τι θα γίνει σε όσους έγιναν «εκ παραδρομής»

Μεγάλες μειώσεις είδαν στις συντάξεις που λαμβάνουν 5.500 δικαιούχοι συντάξεων χηρείας.

Σημειώνεται ότι οι συντάξεις χηρείας μετά από μία τριετία μειώνονται, αν ο δικαιούχος σύζυγος εργαστεί ή συνταξιοδοτηθεί. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν το 70% για μία τριετία, και στη συνέχεια αν εργαστούν ή συνταξιοδοτηθούν, το ποσό πέφτει στο μισό.

Στην εκπομπή κ. Λαμπρινή Βερβενιώτη – συνταξιούχος που έπεσε θύμα της εκ παραδρομής περικοπής.

«Εδώ και τρία χρόνια παίρνω σύνταξη χηρείας. Ο σύζυγος ήταν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού. Έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου, και ξαφνικά εχθές είδα τη μισή. Ούτε έχω κάνει γάμο ξανά, ούτε έχω δουλέψει. Θα πάω κατευθείαν στο ΝΑΤ για να δω τι θα κάνω. Ο σύζυγος “έφυγε” το 2018, στις 02/05», είπε η κ. Βερβενιώτη.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είχε στοιχεία για το ποιοι εργάζονται και έκανε την περικοπή στο σύνολο όσων λάμβαναν τις συντάξεις χηρείας και είχαν υπερβεί την τριετία. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει επικοινωνήσουν με ΕΦΚΑ να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζεται, και θα πάρει κανονικά τη σύνταξη τον επόμενο μήνα, μαζί με όσα περικόπηκαν τον προηγούμενο», εξήγησε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida