Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Π. Βρυζίδου_Ομιλία για τη Δημοκρατία, την Ιθαγένεια, την Τ.Α., τη Δημόσια διοίκηση

8λ ανάγνωσης
https://youtu.be/YGEEHHkU_CI

 

Κύριοι Υπουργοί,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία, είναι ο λαός που αγωνίζεται απέναντι στον φασισμό και σε κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Δεν χρειάζεται ο Έλληνας πιστοποιητικό προοδευτικότητας, γιατί στάθηκε πάντοτε στη σωστή θέση και αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία. Και η σημερινή Κυβέρνηση και γενικότερα η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά, αναχαίτισε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές με συγκεκριμένες ενέργειες, με συγκεκριμένες αποφάσεις, με την ψήφιση νόμων και ενεργειών που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Με έργα αποδείχτηκε η στάση του καθένα.

Ο ελληνικός λαός που έχει περάσει τόσα πολλά, ιδίως το τελευταίο διάστημα, έχει κρίση και σήμερα θέλει έργα και αποτελεσματικότητα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ακούσαμε αυτή τη μέρα, όπως και τις προηγούμενες, λόγια μεγάλα και πολλά, άλλα εκείνο που μετράει, είναι οι ενέργειες και τα αποτελέσματα.

Ήταν απέναντι στον φασισμό, με λόγια μεγάλα, αλλά όταν χρειάστηκε και συνέφερε δεν υπήρχε πρόβλημα σε κοινή ψηφοφορία, γιατί έπρεπε να περάσει κάποιο νομοσχέδιο.

Δεν θέλω να επεκταθώ, γιατί δεν θέλω να γίνω και εγώ αυτό το οποίο κατηγορώ, δηλαδή

κατά της ξενοφοβίας, κατά του ρατσισμού, κατά του μίσους,

αλλά με μίσος, σκληρές κουβέντες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, αν αυτό συμφέρει προς όφελος πολιτικό.

Όχι!

Στα μεγάλα γεγονότα θα είμαστε ενωμένοι,

για να μπορέσουμε να παλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα.

 

Το παρόν νομοσχέδιο είναι πολύ σημαντικό, για άλλη μια φορά και φέρνει σημαντικές ρυθμίσεις. Κατ’ αρχήν ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και δεν ξεκινάει σήμερα, αλλά κοιτάζει πίσω και προσπαθεί να θεραπεύσει κενά του νόμου της απλής αναλογικής που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Τα δημοτικά συμβούλια και οι δημοτικές αρχές δεν είναι χώροι. όπου πηγαίνει ο καθένας να συζητήσει τη φιλοσοφική του άποψη και να καταθέσει τη γνώμη του. Είναι χώροι όπου καθένας οφείλει να πει τη γνώμη του ελεύθερα, αλλά στο τέλος πρέπει να παρθούν αποφάσεις για να υλοποιηθούν έργα, να λυθούν προβλήματα να βοηθηθεί ο πολίτης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να κυβερνήσει και να πάρει αποφάσεις.

Γι’ αυτό και ήρθαν σε προηγούμενα νομοσχέδια προτάσεις και ψηφίστηκαν, και σήμερα στο παρόν νομοσχέδιο, δίνεται δύναμη στην οικονομική επιτροπή.

Για ποιον λόγο; Για να μπορεί να πάρει αποφάσεις και να υλοποιήσει έργα.

Με αυτό τον τρόπο βοηθιούνται οι δημοτικές αρχές και οι δήμαρχοι, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις το Υπουργείο και την Κυβέρνηση γι’ αυτή την απόφαση.

Γιατί μήπως όλοι οι δήμαρχοι ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία;

Βοηθιέται η αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία.

Επίσης, παίρνονται αποφάσεις για να χρησιμοποιηθούν μηχανικοί, οι οποίοι είναι με συμβάσεις ή σύμβουλοι για να μπορούν να εκπονήσουν μελέτες, να ωριμάσουν μελέτες, να εντάξουν έργα και να τα δημοπρατήσουν. Σχολιάστηκε και αυτό.

Όλοι μας ξέρουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από χρήματα, τα ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιούνται και να μην επιστρέφουν πίσω. Πολλές φορές έχει δηλωθεί ότι δεν μπορέσαμε να τα αξιοποιήσουμε γιατί δεν είχαμε ωριμάσει τις μελέτες, γιατί δεν είχαμε μηχανικούς σε όλες τις υπηρεσίες.

Τώρα, λοιπόν, οργανώνεται η τοποθέτηση ανάλογων ειδικοτήτων μηχανικών, με διάφορες μεθοδολογίες και αντί να επαινέσουμε το όφελος που θα έρθει στη χώρα μας και θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και θα υπάρξει και πρόοδος, Σχολιάστηκε κι αυτό.

Γιατί; Πού είναι το πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία;

Επίσης, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» συνεχίζεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικών προσλήψεων, έτσι ώστε και ωφελούμενοι και εργαζόμενοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.

Θέλω, επίσης, να αναφερθώ και στα άρθρα για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης και εδώ υπάρχει μεγάλη πλάνη, από πλευράς της Αντιπολίτευσης,

κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ειπώθηκαν κουβέντες του στυλ:

«Τοποθέτηση ημετέρων. Αναξιοκρατία. Δεν υπάρχουν τα κριτήρια. Νοθεύονται οι προδιαγραφές».

Πραγματικά υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μια κυβέρνηση θέλει λιγότερο από την αντιπολίτευση να έχει σε θέσεις διοικητικών συμβουλίων και προέδρων οργανισμών, άξια στελέχη; Τι να προσδοκά;

Να ικανοποιήσει πέντε ανθρώπους και λόγω της ανεπάρκειάς τους να δυσαρεστήσει εκατοντάδες πολίτες;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό και όλα τα στελέχη, έχουν αποδείξει ότι τους ενδιαφέρει να παράγουν έργο να ικανοποιήσουν και να εξυπηρετήσουν τον τόπο, την κοινωνία, τους πολίτες, να καταπολεμήσουν την ανεργία και μέσα από αυτά τα οφέλη, θα εισπράξουμε και τους επαίνους των πολιτών.

Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει θέμα αναξιοκρατίας.

Η Κυβέρνηση περισσότερο από τον καθένα θέλει τους άξιους, γι’ αυτό βάζει τους κανόνες εκείνους, για να προσεγγίσουμε την αξιοκρατία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να περιθωριοποιηθεί ο υποκειμενισμός.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ και στην πολιτογράφηση, ένα μεγάλο κεφάλαιο που, επίσης, εκσυγχρονίζεται. Δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ετοιμαστεί και θέλουν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, να δίνουν εξετάσεις πανελλαδικές δύο φορές τον χρόνο, να προετοιμαστούν ανάλογα και να έχουν την επάρκεια στην ελληνική γλώσσα, να ξέρουν την ιστορία, τη γεωγραφία του τόπου και να μην υπάρχουν υπόνοιες υποκειμενισμού.

Αν είναι καλά προετοιμασμένοι και αν πραγματικά αγαπούν τον τόπο μας και θέλουν να προσαρμοστούν στις αρχές μας, στους κανόνες μας, στην προοπτική μας για πρόοδο, μπορούν να παλέψουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, η οποία εγγυάται δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Και τελειώνοντας, να επαινέσω το Υπουργείο γιατί δίνει τη δυνατότητα στις ορεινές περιοχές και τις νησιωτικές, όπως είναι και η δική μου στο Νομό Κοζάνης, από όπου κατάγομαι, που πολλές φορές προκηρύχθηκαν θέσεις επικουρικών γιατρών για τα κέντρα υγείας ή

και τα νοσοκομεία και δεν υπήρχε καμία πρόταση,

γιατί είμαστε μακρινές περιοχές, είναι δυσμενείς οι συνθήκες, είναι πολλά τα έξοδα.

Δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να επιδοτήσουν τη σίτιση και τη διαμονή.

Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Θεωρούμε ότι αυτό θα αποτελέσει λόγο να έρθουν και καθηγητές και δάσκαλοι και πυροσβέστες, γενικώς υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι δεν τολμούσαν στο παρελθόν να έρθουν.

Είναι μια μεγάλη βοήθεια για την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε και ενθαρρύνουμε το Υπουργείο, να συνεχίσει σε τέτοιες ενέργειες, να κοιτάζει και τους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες, όπως είμαστε εμείς- στο Ν. Κοζάνης,

για να είμαστε ένα κράτος δίκαιο και να υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της χώρας μας.

Σας ευχαριστώ

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *