Γεραπετρίτης: Τι είπε για τον Φουρθιώτη και τον διάλογο Λιβανού – Δούκα

Γεραπετρίτης: Τι είπε για τον Φουρθιώτη και τον διάλογο Λιβανού – Δούκα

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Τι είπε για τον Φουρθιώτη και τον διάλογο Λιβανού – Δούκα

Διευκρινίσεις για το εάν έχει προσωπικές σχέσεις με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη έδωσε σήμερα υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, τον κ. Φουρθιώτη δεν τον έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του, δεν τον γνωρίζει ούτε κατ’ όψη. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, όταν ο κ. Φουρθιώτης προέβη σε δηλώσεις που ήταν απαξιωτικές, του υπέβαλε και μήνυση.

Επίσης μίλησε και για τα sms που έχουν δημοσιοποιηθεί. “Τα μηνύματα μόνο οικειότητα δεν δείχνουν για το συγκεκριμένο πρόσωπο”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “είναι τυπικά μηνύματα τα οποία απαντούν στα αιτήματα του σταθμού τον οποίο εκπροσωπεί. Θέλω να σας πω το εξής για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: Εγώ εν αντιθέσει με άλλους δεν έχω σχέσεις τέτοιου τύπου οικειότητας ούτε με τον συγκεκριμένο ούτε με άλλους συναδέλφους “.

“Όταν υποβάλλονται αναφορές που έρχονται στη διοίκηση, αυτές θα πρέπει να απαντώνται. Και εγώ δεν θα έκανα ποτέ διάκριση μεταξύ ανθρώπων εάν είναι ικανοί ή ανίκανοι , ευπρεπείς ή μη ευπρεπείς, αλλά απαντώνται”, πρόσθεσε.

“Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Φουρθιώτη ως εκπρόσωπος του σταθμού υπέβαλε αναφορές με αιτήματα τα οποία υπήρχαν. Απερρίφθησαν όλα τα αιτήματα τα οποία υπέβαλε. Η ίδια η Διοίκηση, όταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν σοβαρές παρατυπίες στα στοιχεία τα οποία υπέβαλε – διαβίβασε τον φάκελο για έλεγχο τόσο από τον ΣΕΠΕ όσο και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία και βάσει αυτού προχωρούν οι ποινικές διαδικασίες. Άρα όχι μόνο δεν υπήρξε η οποιαδήποτε συναλλαγή την οποία υπαινίσσονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά το αντίθετο απαντήθηκαν αρνητικά όλα τα αιτήματα” ανέφερε μεταξύ άλλων και επανέλαβε ότι ” δεν υπήρξε απολύτως καμία οικειότητα, καμία προσωπική επικοινωνία. Αντιθέτως σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού, αγκαλιάζει πολιτικά τον συγκεκριμένο κύριο “.

Για την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη από αστυνομικούςΣε ό,τι αφορά τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη από αστυνομικούς, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως “για τον κάθε άνθρωπο ο οποίος αιτείται φύλαξης, αξιολογείται το ζήτημα του- το κατά πόσο συνιστά ευάλωτο στόχο- όχι από την κυβέρνηση αλλά από μια ειδική επιτροπή ευάλωτων στόχων της Αστυνομίας”.

” Είναι σαφές ότι δεν θα ήμουν σε θέση να αξιολογήσω το ποιος έχει κίνδυνο ζωής. Άρα αυτό θα το κάνει εκείνος ο οποίος είναι εντεταλμένος για το ζήτημα αυτό και είναι ανεξάρτητος για να το κρίνει. Δεν είναι κυβερνητική επιλογή. Και βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι όταν προέκυψαν όλα αυτά τα ζητήματα, τότε υπήρξαν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, τα οποία οδήγησαν στο σημερινό φαινόμενο. δηλαδή ο ίδιος κ. Φουρθιώτης να στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης και εμού και άλλων υπουργών ακριβώς επειδή δεν ικανοποιούντο τα αιτήματα του .Και αντιστρόφως έχει γίνει αυτή τη στιγμή μια πολιτική υιοθεσία από την αντιπολίτευση”, συμπλήρωσε.

Τι είπε για το θέμα Λιβανού – Δούκα
Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε και για το θέμα Λιβανού – Δούκα. “Ο κ. Λιβανός, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν ανταποκρίθηκε με γρήγορα αντανακλαστικά στα όσα ακούσθηκαν, τα οποία προφανώς ήταν απαράδεκτα και προσβλητικά, δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και δεν ανταποκρίνονται στην προσπάθεια της τότε κυβέρνησης. Για λόγους αρχής ο πρωθυπουργός, που έχει και την απόλυτη Συνταγματική αρμοδιότητα, αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτησή του” είπε.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως υπάρχουν δύο διαστάσεις: Αφενός, η ηθική διάσταση, όπου “δεν είναι δυνατόν όταν έχεις νεκρούς, ακόμη και καταστροφή περιουσίας, να διαχειρίζεσαι την κατάσταση με τον τρόπο αυτό”. Αφετέρου, η πραγματική διάσταση, “που αφορά στην άμεση, γρήγορη, ενίσχυση των ανθρώπων για τα άμεσα έξοδά τους”.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.