Έσοδα ρεκόρ το 2022 προβλέπει η Pfizer

Έσοδα ρεκόρ το 2022 προβλέπει η Pfizer

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έσοδα ρεκόρ το 2022 προβλέπει η Pfizer

 

Έσοδα ρεκόρ το 2022 προβλέπει η Pfizer, λέγοντας ότι την Τρίτη αναμένει άλλα 32 δισεκατομμύρια δολάρια από τα εμβόλιά της για τον Covid-19 και 22 δισεκατομμύρια δολάρια από το αντιιικό της χάπι Paxlovid φέτος.

Ωστόσο, η εταιρεία δημοσίευσε μικτά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, ξεπερνώντας τα κέρδη αλλά με μειωμένα τα έσοδα. Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε περισσότερο από 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η απώλεια εσόδων της Pfizer οφείλεται σε χαμηλές πωλήσεις στον τομέα της εσωτερικής ιατρικής και των νοσοκομείων. Οι πωλήσεις εσωτερικής ιατρικής για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση στα 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις νοσοκομείων παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές στα 1,88 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2020. Οι πωλήσεις ογκολογίας της Pfizer αυξήθηκαν 7% στα 3,24 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου της Pfizer υπερδιπλασιάστηκαν συνολικά σε 23,84 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, λόγω των πωλήσεων 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του εμβολίου της για τον Covid. Το αντιιικό χάπι της εταιρείας που καταπολεμά τον Covid, το Paxlovid, συνεισέφερε 76 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε την έγκριση έκτακτης ανάγκης για το χάπι τον Δεκέμβριο.

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Pfizer υπερτετραπλασιάστηκαν στα 3,39 δισεκατομμύρια δολάρια από 847 εκατομμύρια δολάρια κατά το ίδιο τρίμηνο του 2020.

Η Pfizer αναμένει πωλήσεις 98 έως 102 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022 και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 6,35 έως 6,55 δολάρια.

Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων κερδών, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,08 δολάρια ανά μετοχή από 43 σεντς ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet που προέβλεπαν 87 σεντς ανά μετοχή.

Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας σημείωσαν “άλμα” κατά 104,9% και ανήλθαν στα 23,84 δισ. δολάρια, διαμορφούμενα ωστόσο χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές σύμφωνα με τη FactSet ανέμεναν 24,16 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από το εμβόλιο Comirnaty ανήλθαν στα 12,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για πωλήσεις 12,38 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.