Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νομού Κοζάνης: Δημογραφικό

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νομού Κοζάνης: Δημογραφικό

Είναι γεγονός ότι το 2011 η Δυτική Μακεδονία απαριθμούσε 283.689 πολίτες. Μετά την ανακοίνωση των επισήμων στοιχείων της απογραφής του 2021 είχαμε  μείωση πληθυσμού του τόπου, τάξης 10%. Αυτή η μείωση είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών και συνειδητών επιλογών των Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τον τόπο μας αβοήθητο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του στα 4,5 χρόνια που ήτανε στην εξουσία άφησε την περιοχή χωρίς κανένα έργο το οποίο θα είχε μακρά διάρκεια και θέσεις εργασίας οι οποίες, θα έδιναν κίνητρο στους πολίτες της χώρας να εγκατασταθούν στην περιοχή. Απεναντίας αποτέλεσε «εχθρό» των επενδύσεων καθώς δεν συνέχισε την πολιτική Μανιάτη για την Μικρή ΔΕΗ. Μια επένδυση που θα έφερνε στην περιοχή 2 δις ευρώ και νέες θέσεις εργασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της χωρίς σχέδιο προχωράει σε βίαια απολιγνητοποίηση  και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Αφήνει τους πολίτες χωρίς μέλλον και κίνητρο να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Με τις επιλογές τους έχουν μετατρέψει το δημογραφικό πρόβλημα σε δημογραφική κρίση στην Δυτική Μακεδονία.  Το αποτέλεσμα αυτών των δυο πολιτικών που αποτελούν την ίδια όψη του νομίσματος είναι  η πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση του Νόμου Κοζάνης.

Εμείς από την πλευρά μας αντιμετωπίζουμε το δημογραφικό με σοβαρότητα και σχέδιο. Στο σύνολο της χώρας μέσα σε μια δεκαετία είχαμε μείωση του  πληθυσμού κατά 3,5%, το οποίο, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας δημογραφικής παρακμής και της μεγάλης φυγής των νέων στο εξωτερικό. Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού είναι υψίστης σημασίας για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε στον δημόσιο διάλογο τον φάκελο της κοινωνικής κατοικίας και της προσφοράς φθηνής προς ενοικίαση στέγης σε νέα ζευγάρια, νέους εργαζόμενους και σπουδαστές. Ήταν ο πρώτος που το έθεσε στη δημόσια πολιτική ατζέντα ως μια παρέμβαση άκρως αναγκαία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού  είναι:

  • Η δημιουργία ενός εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση σε φτηνή και ποιοτική κατοικία.
  • Η  δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό και μια σειρά από εργασιακές διευκολύνεις, ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής εξέλιξης.
  • Ο εκσυγχρονισμός και η διεύρυνση των δικαιούχων των επιδομάτων τέκνων, όπως επίσης και με την καθιέρωση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί με συμμετοχή τόσο του γονέα όσο και της Πολιτείας.

 

Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά οφείλει να είναι εθνική επιδίωξη για μια πατρίδα ευημερίας, ασφάλειας και προόδου.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νομού Κοζάνης: Δημογραφικό

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Λίτσα Παλαμά
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...