Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης για εμβολιασμούς και εστίαση

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης για εμβολιασμούς και εστίαση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης για εμβολιασμούς και εστίαση

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο Μαξίμου για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα και θα αφορούν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και την εστίαση.

Η επιτροπή Βιοηθικής έχει δώσει το πράσινο φως για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, και γι’ αυτούς θα μιλήσει αργότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του.

Σε πρώτη φάση, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά στους εργαζόμενους σε δομές περίθαλψης ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες και χρονίως πασχόντων αλλά και τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία. Το μέτρο πιθανότατα θα ισχύσει από τον Αύγουστο.

Το καθεστώς υποχρεωτικότητας θα προβλέπει και κυρώσεις για όσους αρνηθούν, δηλαδή είτε μετακίνηση σε άλλη θέση είτε ακόμη και διαθεσιμότητα με μισθολογικές επιπτώσεις.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Ανοίγουν την Παρασκευή οι εσωτερικοί χώροι

Το δεύτερο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι η έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών χώρων ψυχαγωγίας από την Παρασκευή, με επικρατέστερο σενάριο, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, να είναι μόνο για εμβολιασμένους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Το μέτρο αυτό αφορά καφέ, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Σε αυτό το σενάριο εξετάζεται να είναι όλοι καθήμενοι ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και το όριο πληρότητας που θα έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις συσκέψεις αυτές δε φαίνεται να προκρίνει την λειτουργία εσωτερικών μικτών χωρών, δηλαδή αυτό που αρχικά είχε ανακοινωθεί να υπάρχουν και χώροι που θα μπαίνουν και ανεμβολίαστοι με μοριακό ή rapid test.

 

 

 

πηγή

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida