Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: Ψυχιατρική γνωμάτευση και άδεια οπλοκατοχής

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
MέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δ. Μακεδονίας: Το έγκλημα στην Ακρινή Κοζάνης

Το ΜεΡΑ25 με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, στην ψυχική υγεία και στην κοινωνική ειρήνη, θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας τη διαδικασία ψυχιατρικής εκτίμησης για τη χορήγηση άδειας οπλοκατοχής.

Στις 11 Μαρτίου 2021 η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη σοβαρή έλλειψη στη διαγνωστική διαδικασία για τη χορήγηση ιατρικού πιστοποιητικού ψυχικής υγείας σε αιτούμενους άδεια οπλοκατοχής, έπειτα από την εξίσωση του δικαιώματος χορήγησης ιατρικής γνωμάτευσης από τους Ψυχιάτρους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα [ΚΥΑ 3009/2/177-α (ΦΕΚ 4705/Β/23-10-2020)]. Η διάταξη πάσχει και χαρακτηρίζεται από ελλείμματα, καθώς η απουσία συγκεκριμένου και ομοιόμορφου πρωτοκόλλου για το Ε.Σ.Υ. και για τον ιδιωτικό τομέα δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία στη διαδικασία και αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο πρόκλησης εγκλημάτων, όταν μάλιστα σε αυτή τη συνθήκη αθροίσουμε και την μεγάλου εύρους παράνομη οπλοκατοχή στη χώρα μας.

Η πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου άνδρα στην Κυπαρισσία, από 72χρονο δράστη στις 7 Απριλίου 2021, αποτελεί τη θλιβερή απόδειξη του άκρως επικίνδυνου νομοθετικού και διαδικαστικού κενού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το ΜεΡΑ25 θα συνεχίσει να αναδεικνύει το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένοντας την απάντηση των Υπουργών της Κυβέρνησης στην ερώτηση της Βουλευτού Α’ Αθηνών κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας ΜέΡΑ25| 210-3810671 | [email protected]

https://mera25.gr/announcement/tomeas-ygeias-psychiatriki-gnomatefsi-kai-adeia-oplokatochis/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!