Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: Ψυχιατρική γνωμάτευση και άδεια οπλοκατοχής

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: Ψυχιατρική γνωμάτευση και άδεια οπλοκατοχής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το ΜεΡΑ25 με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, στην ψυχική υγεία και στην κοινωνική ειρήνη, θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας τη διαδικασία ψυχιατρικής εκτίμησης για τη χορήγηση άδειας οπλοκατοχής.

Στις 11 Μαρτίου 2021 η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τη σοβαρή έλλειψη στη διαγνωστική διαδικασία για τη χορήγηση ιατρικού πιστοποιητικού ψυχικής υγείας σε αιτούμενους άδεια οπλοκατοχής, έπειτα από την εξίσωση του δικαιώματος χορήγησης ιατρικής γνωμάτευσης από τους Ψυχιάτρους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα [ΚΥΑ 3009/2/177-α (ΦΕΚ 4705/Β/23-10-2020)]. Η διάταξη πάσχει και χαρακτηρίζεται από ελλείμματα, καθώς η απουσία συγκεκριμένου και ομοιόμορφου πρωτοκόλλου για το Ε.Σ.Υ. και για τον ιδιωτικό τομέα δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία στη διαδικασία και αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο πρόκλησης εγκλημάτων, όταν μάλιστα σε αυτή τη συνθήκη αθροίσουμε και την μεγάλου εύρους παράνομη οπλοκατοχή στη χώρα μας.

Η πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου άνδρα στην Κυπαρισσία, από 72χρονο δράστη στις 7 Απριλίου 2021, αποτελεί τη θλιβερή απόδειξη του άκρως επικίνδυνου νομοθετικού και διαδικαστικού κενού.

Το ΜεΡΑ25 θα συνεχίσει να αναδεικνύει το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένοντας την απάντηση των Υπουργών της Κυβέρνησης στην ερώτηση της Βουλευτού Α’ Αθηνών κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Τομέας: Υγείας & Πρόνοιας ΜέΡΑ25| 210-3810671 | ygeia@mera25.gr

https://mera25.gr/announcement/tomeas-ygeias-psychiatriki-gnomatefsi-kai-adeia-oplokatochis/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida