Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το Διαδικτυακό Συνέδριο: «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Διαδικτυακές επιστημονικές συναντήσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με θέμα «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 21 διακεκριμένοι ομιλητές και βασικός του στόχος υπήρξε η ανάδειξη και συζήτηση πτυχών της  Ελληνικής Παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα σύγχρονων ερμηνειών  που έχει αναδείξει η ιστορική έρευνα. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το συνέδριο  επικεντρώθηκε αφενός στην προετοιμασία και την εκδήλωση του  επαναστατικού αγώνα και αφετέρου στη θεσμική διαμόρφωση του ελληνικού  κράτους κατά τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου λύθηκαν απορίες, αναδείχτηκαν νέα ερευνητικά πεδία και φωτίστηκαν πτυχές της περιόδου εκείνης, καθοριστικής σημασίας για την συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τους επίσημους λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Facebook (https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/) και YouTube (YouTube 1η Ημέρα: https://youtu.be/CCZqd2Y8bNg, YouTube 2η Ημέρα: https://youtu.be/2GVptcow330) καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/uowm).

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει σε ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον που προάγουν την ακαδημαϊκότητα και την έρευνα και ενέχουν εξωστρέφεια για το Ίδρυμα.

choris titlo dod 2021 fbeventcover

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida