Το καλύτερο αγχολυτικό !!!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το καλύτερο «γιατρικό» για το άγχος είναι …η θάλασσα, λένε ερευνητές που μελέτησαν τα οφέλη της καθημερινής επαφής με το φυσικό περιβάλλον .

Τυχεροί είναι όσοι μπορούν να ατενίζουν τη θάλασσα σε καθημερινή βάση, λένε επιστήμονες που μελέτησαν τα οφέλη της θαλασσινής θέας στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία, συνέκριναν τα επίπεδα του άγχους όσων ζουν κοντά – ή βλέπουν καθημερινά π.χ. από τον χώρο εργασίας τους – τη θάλασσα, με αυτά όσων έχουν καθημερινή οπτική επαφή με πράσινα τοπία, και διαπίστωσαν ότι η θέα της θάλασσας συνδέεται με τα χαμηλότερα ποσοστά στρες.

Τα αποτελέσματα έμειναν ίδια, ακόμη κι όταν λήφθηκαν υπ’ όψιν άλλοι παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο και η οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων στην έρευνα: Όσοι έβλεπαν θάλασσα, ήταν κατά μέσο όρο πιο ήρεμοι.

Η «επικράτηση» της θάλασσας έναντι του πρασίνου, σύμφωνα με τους μελετητές, παρατηρείται πιθανότατα επειδή στην πλειοψηφία των κατοικημένων περιοχών, η θέα του πράσινου δεν είναι ποτέ 100% φυσική – συνήθως παρεμβάλλονται κτίρια και άλλες τεχνητές κατασκευές από ανθρώπινο χέρι, σε αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας που είναι… 100% φύση. «Ίσως αν συγκρίναμε τη θάλασσα με παρθένα δάση, τα ευρήματα να ήταν διαφορετικά», σημειώνουν οι ερευνητές.

 

ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida