Ποτέ τα παιδιά μόνα τους στο αυτοκίνητο! Οδηγίες από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στην Κρήτη, όπου γονείς κλείδωσαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο το Χαμόγελο του Παιδιού…δίνει οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως σημειώνει έχουν στο παρελθόν παρατηρηθεί περιστατικά διεθνώς και στην Ελλάδα, κατά τα οποία γονείς αφήνουν τα παιδιά τους είτε εσκεμμένα (για σύντομο χρονικό διάστημα για μια γρήγορη δουλειά), είτε άθελα τους στο αυτοκίνητο. Αρκετές φορές τα περιστατικά αυτά υπήρξαν θανατηφόρα.

Πρέπει να τονιστεί λοιπόν, ότι σε καμία εποχή του χρόνου δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά/βρέφη μόνα τους μέσα ή κοντά στο αυτοκίνητο.
Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η θερμοπληξία αλλά και ο θάνατος του παιδιού ελλοχεύουν ακόμα και εάν τα παράθυρα είναι ανοικτά, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός οχήματος αυξάνεται κατακόρυφα εντός μερικών λεπτών, προκαλώντας πολλές φορές ανεπανόρθωτες ζημιές.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο, ειδικά για παιδιά μικρότερης ηλικίας μπορεί να αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ατυχημάτων, όταν εκείνα βρίσκονται χωρίς την εποπτεία ενήλικα.

Μερικές Χρήσιμες Συμβουλές:

Ποτέ μην αφήνετε ένα παιδί/βρέφος μόνο του σε αυτοκίνητο έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ακόμα και με ανοικτά παράθυρα ή κλιματιστικό σε λειτουργία.
Αποκτήστε τη συνήθεια να διπλοτσεκάρετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου πριν το κλειδώσετε
Συμφωνείστε με τον Παιδικό Σταθμό/Νηπιαγωγείο να σας ενημερώνουν άμεσα μόλις περάσει η συνήθης ώρα άφιξης του παιδιού σας στο σχολείο.
Τα κλειδιά του αυτοκινήτου πρέπει να βρίσκονται πάντα σε σημείο απρόσιτο για τα παιδιά.
Αν το παιδί σας έχει εξαφανιστεί κοντά στο αυτοκίνητό σας, ψάξτε άμεσα στο εσωτερικό του, ακόμα/ειδικά και στο πορτμπαγκάζ
Εάν δείτε ένα παιδί κλεισμένο σε αυτοκίνητο, χωρίς την εποπτεία ανήλικα πρέπει να αντιδράσετε άμεσα.
Καλέστε την Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056
Ενεργοποιήστε τους γονείς να βγάλουν άμεσα το παιδί από το αυτοκίνητο, αν μπορείτε να τους εντοπίσετε
Εάν διαπιστώσετε ότι η ζωή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο βγάλτε το έξω από το αυτοκίνητο αμέσως. Η ζωή ενός παιδιού μπορεί αν σωθεί χάρις στη δική σας άμεση αντίδραση.

 

ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida