Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σάλος από το αισχρό φυλλάδιο του Μητροπολίτη Αμβρόσιου κατά του Φίλη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση του φυλλαδίου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, το οποίο έγινε γνωστό και στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Νίκου Φίλη μιας και το κυριολεκτικά κατάπτυσο φυλλάδιο καταφέρεται εναντίον του.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία αναφέρθηκε σε αυτό το φυλλάδιο, που απεικονίζει τον κ. Φίλη να κοιμάται εντός του κοινοβουλίου και με χυδαίους και άκρως ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο συγκεκριμένο φυλλάδιο υπάρχει ένα ρητό στο οποίο κοινώς σημειώνει πως οι χοντροί είναι βλάκες, με τον υπουργό να αναφέρει πως δεν θεωρεί τις αναφορές αυτές πως θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους ανθρώπους που για πολλούς λόγους μπορεί να είναι υπέρβαροι.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον Μητροπολίτη πως προτρέπει τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν και κάλεσε την Εκκλησία να δει το θέμα πιο στενά μιας και τα συγκεκριμένα φαινόμενα θίγουν περισσότερο την εκκλησία και όχι τον ίδιο.

“Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προκλητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και κατάρα να σαπίσει το χέρι μου, ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους αλλά συμπλήρωσε πως κάποιος ή κάποιοι “λεβέντες” μπορεί να ακούσουν αυτές τα κατάρες και προτροπές του κ. Αμβροσίου που είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή γλυκιά ελπίδα του έθνους…” και κάλεσε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να πάρει θέση…

Το φυλλάδιο, σύμφωνα με τον κύριο Φίλη, μοίρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με τη φωτογραφία του Υπουργού Παιδείας -στην οποία φαίνεται σα να κοιμάται στη Βουλή- συνοδεία μειωτικών χαρακτηρισμών. Ο κύριος Φίλης μάλιστα, είπε ότι αυτές οι αναφορές δε θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους υπέρβαρους, καθώς “οι χοντροί είναι βλάκες”.

Εικόνα από το Thestival

Στα φυλλάδια αυτά ο ιεράρχης, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη “ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο”. Καλεί τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν “τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων”.

Μάλιστα, ο Αμβρόσιος κάνει λογοπαίγνιο, ότι “ο Φίλης δεν είναι… Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας”.

Αναφέρεται και η ρήση “παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον”, δηλαδή “το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου”.

Πηγή φυλλαδίου: Thestival

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida