Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πτολεμαΐδα: Σύσκεψη για τους εργαζόμενους στην 5η Μονάδα- Ενίσχυση των μέτρων Προστασίας

Πτολεμαΐδα: Σύσκεψη για τους εργαζόμενους στην 5η Μονάδα- Ενίσχυση των μέτρων Προστασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σύσκεψη με εκπροσώπους της κατασκευάστριας Εταιρείας στην Μονάδα Πτολεμαΐδα V είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης και μέλη της Διοίκησης προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί και να ληφθούν αυξημένα μέτρα για τους 1500 εργαζόμενους ώστε να θωρακιστούν απέναντι στον Κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιλφίδης τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητήσει την αναστολή Λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας για τη διασφάλιση της Υγείας των απασχολουμένων ενώ και με συνεχείς διαμαρτυρίες οι εργαζόμενοι ζητούσαν εντατικά μέτρα πρόληψης, τόσο εντός του εργοταξίου, όσο και για τις μετακινήσεις τους, με τα Λεωφορεία λόγω συνωστισμού.

Όπως μας ενημέρωσε πριν από λίγο ο Τάσος Τσιλφίδης, σήμερα στην υπό κατασκευή Μονάδα απασχολείται μόνο το 60% του Εργατικού Δυναμικού ενώ γι αύριο προβλέπεται μείωση του ποσοστού, και συγκεκριμένα στο 50%, ενώ, έχει αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογίων με τα Μέσα Μεταφοράς ώστε ο αριθμός των εργαζομένων σε κάθε δρομολόγιο να μην υπερβαίνει τους είκοσι. Ακόμη, κάθε βράδυ, η ανάδοχος Εταιρεία απολυμαίνει όλους τους χώρους του Εργοταξίου.

Σε ότι αφορά το αίτημα του για το κλείσιμο της επίμαχης Μονάδας, ανέφερε ότι επικοινώνησε με Βουλευτή του Ν. Κοζάνης, ώστε να παρέμβει στον Αρμόδιο Υπουργό αναμένοντας απαντήσεις, γιατί την απόφαση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λάβει η Κυβέρνης.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε την παρέμβαση από πλευράς του Δημάρχου Εορδαίας Π. Πλακεντά προς την Ανάδοχο Εταιρεία του έργου για τη Λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας των Εργαζομένων καθώς και τις επαφές που πραγματοποιεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάση, όπως επίσης και με ανώτερα στελέχη της Επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση οι Εργαζόμενοι ανησυχούν τόσο για τη δική τους Υγεία, των Οικείων τους καθώς και των άλλων συνανθρώπων τους

 

 

ΜΑΙΡΗ ΚΕΣΚΙΛΙΔΟΥ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida