Πτολεμαΐδα: Ψηφιακός μαστογράφος στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Ψηφιακός μαστογράφος στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Εκατό (100) ψηφιακές  μαστογραφίες, για την πρόληψη του  καρκίνου  του μαστού,  έγιναν από τα μέσα Ιανουαρίου του 2017 μέχρι σήμερα, στο ακτινολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου από τον περασμένο Νοέμβριο, λειτουργεί ένας από τους πλέον σύγχρονους ψηφιακούς τομογράφους στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε ευρεία δημοσιότητα, εξ αιτίας της προσπάθειας σταθεροποίησης των τεχνικών  χαρακτηριστικών του μηχανήματος, το ενδιαφέρον γυναικών για να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο είναι μεγάλο, αλλά η έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού και ιατρικού δυναμικού, οδηγεί σε αναμονή περίπου έξι μηνών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ακτινολογικού τμήματος, Πασχάλη Μήγγο η πλήρης και καθημερινή λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου, απαιτεί την απασχόληση ενός ακόμη ακτινολόγου και δύο τεχνολόγων, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των 20 ψηφιακών μαστογραφιών που γίνονται έως τώρα εβδομαδιαίως.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!