Πρύτανης – Δυτ. Μακεδονία: Ενεργός ο ρόλος του Πανεπιστημίου, στην μετάβαση

Πρύτανης – Δυτ. Μακεδονία: Ενεργός ο ρόλος του Πανεπιστημίου, στην μετάβαση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πρύτανης – Δυτ. Μακεδονία: Ενεργός ο ρόλος του Πανεπιστημίου, στην μετάβαση

Ενεργό ρόλο κατά τη νέα περίοδο της μετάβασης και του νέου παραγωγικού μοντέλου που αναζητείται στην περιοχή, φιλοδοξεί να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, το οποίο θέτει ως βασική προϋπόθεση την ενίσχυση του σε καθηγητές, φοιτητές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ προετοιμάζεται και για την υλοποίηση ενός μεγάλου κτιριολογικού προγράμματος υποδομών, σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, έκανε λόγο για την συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος έρευνας και τεχνολογίας, καθώς και στην επανεκπαίδευση-επανακατάρτιση του  δυναμικού της περιοχής, ιδιαίτερα  στην πράσινη ανάπτυξη.

Ο κ. Θεοδουλίδης στάθηκε επίσης στο ρόλο που μπορεί να έχει το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας σε ότι αφορά την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη της μετάβασης από την απολιγνιτοποίηση στην περιοχή και υποστήριξε την δυνατότητα συμμετοχής στο παρατηρητήριο μετάβασης , μέσα και από την προοπτική προσέλκυσης φοιτητών,  σε αγγλόφωνα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF %CE%B4%CF%85%CF%84. %CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82 1

Ο Πρύτανης, υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας έχει έναν από τους χειρότερους δείκτες πανελλαδικά σε αναλογία καθηγητών-φοιτητών, με 206 συνολικά μόνιμους πανεπιστημιακούς καθηγητές σε όλη την περιφέρεια και  έκανε γνωστό  ότι «ζητήθηκε και δόθηκε παράταση στο περιφερειακό πρόγραμμα του  ΕΣΠΑ, σχετικά με την  χρηματοδότηση των μελετών για κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου στη Δυτ. Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ».

«Με την διάθεση των απαιτούμενων χώρων για την στέγαση των κτιριακών υποδομών στις πόλεις που φιλοξενούν σχολές του Πανεπιστημίου, θα προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των μελετών για να γίνουν αυτά  τα σημαντικά έργα, μαζί με ένα άλλο επίσης φιλόδοξο πρόγραμμα ανέγερσης φοιτητικών εστιών, μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδουλίδης.

 

 

 

 

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

2 Απαντήσεις

  1. Από τις επισκέψεις ΟΛΩΝ των πολιτικών προσώπων τελευταία στην Περιφερειακή μας Ενότητα, η μόνη νέα προχωρημένη πρόταση κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι του πρωθυπουργού, για την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!
    Ο πρύτανης αποτελεί εξαίρεση και παράλληλα ευχάριστη έκπληξη, που πριν σιγάσουν τα ντεσιμπέλ της πρωθυπουργικής φωνής, έπιασε το θέμα και συνεχίζει απ’ ότι μαθαίνω τον σχεδιασμό-μελέτη για υποβολή σχετικής πρότασης!
    Οι βουλευτές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αξιοποιήσουν τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για ξενόγλωσσα τμήματα; Πότε θα πάρουν χαμπάρι τη σοβαρότητα και το ειδικό βάρος που μπορεί να έχει για τη δόλια περιοχή μας η σχετική πρόταση; Γρηγορείτε!

  2. Την στιγμή που εκτελείται έργο 50 εκ για νέα πανεπιστημιούπολη στην κοζάνη, αντίστοιχα έργα σε φλώρινα και γρεβενά, ο ψωριάρης (Πτολεμαΐδα) δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για νέο κτίριο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida