Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να βάλουν POS τις επόμενες ημέρες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει και επισήμως σήμερα (ή αύριο το αργότερο) τους κλάδους των επιχειρήσεων που θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν έως τέλος Ιουνίου συσκευές αποδοχής πιστωτικών καρτών POS.

Με τη δημοσιοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα μπορούν πλέον και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν με ποιες δαπάνες θα μπορούν τελικά να καλύπτουν το αναγκαίο όριο (10%-20% του φορολογητέου εισοδήματος) για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2017 και το 2018 -ή και το μειωμένο που θα ισχύσει στα επόμενα χρόνια.

Θα καθυστερήσει ενδεχομένως και άλλο όμως η υπουργική απόφαση για τον επαγγελματικό λογαριασμό (που πάντως δεν θα είναι «ακατάσχετος» αλλά πρέπει να δηλωθεί από τον επιτηδευματία για να περνά από εκεί όλη η είσπραξή του από τις κάρτες) καθώς εκείνη και με τα κίνητρα για συλλογή αποδείξεων (κληρώσεις κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα αφορά σε περισσότερους από 200.000 επαγγελματίες (όπως πχ ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, φαρμακεία, μηχανικοί, λογιστές, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καταστήματα εστίασης, κλπ) αλλά η υποχρέωση εγκατάστασης τερματικών συσκευών θα ισχύσει τμηματικά ως το 2018. Ωστόσο από τη λίστα θα εξαιρεθούν ορισμένοι κλάδοι ή προϊόντα (πχ περίπτερα) εξαιτίας του μικρού περιθωρίου κέρδους τους.

Κλάδοι και οι κατηγορίες επαγγελμάτων που θα πρέπει από την 1η Ιουλίου να δέχονται υποχρεωτικά συναλλαγές με κάρτες θα είναι:

-Ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο

-Καύσιμα

-Υδροδότηση

-Ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις και επισκευές

-Πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών

-Υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία, κτηνίατροι)

-Μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία

-Λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά, υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη και συσκευές, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια)

-Τηλεπικοινωνίες

-Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί

-Εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, φροντιστήρια, ωδεία, σχολές οδηγών κλπ

-Τυχερά παιχνίδια

-Ενοικιάσεις οχημάτων

-Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους

-Εστιατόρια, μπαρ, καφέ

-Κινηματογράφοι, βίντεο κλαμπ

 

 

 

πηγή

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida