Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε Ελλάδα και ΕΕ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας - Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές της πίτσας σε Ελλάδα και ΕΕ

Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε Ελλάδα και ΕΕ


 

Η Eurostat, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας, έδωσε στη δημοσιότητα, στοιχεία σχετικά με το πόσο αυξήθηκαν οι τιμές της πίτσας και της τάρτας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο του 2022.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η υψηλότερη αύξηση στην τιμή της πίτσας «Μαργαρίτα» και της τάρτας καταγράφηκε στην Ουγγαρία με +46% τον Δεκέμβριο του 2022 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Λιθουανία με αύξηση στις τιμές κατά 39% και η Βουλγαρία με αύξηση κατά +37%.

Όσον αφορά τις μικρότερες αυξήσεις, αυτές καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+7%), στην Ιταλία (+10%) και στη Γαλλία (+13%).

Στην Ελλάδα η πίτσα κατέγραψε αύξηση κατά 15,2% με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την 20ή θέση σε σύνολο τριάντα χωρών της σχετικής λίστας της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η τιμή της πίτσας και της τάρτας που αγοράστηκαν από κατάστημα στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 16% υψηλότερη σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021, όπου η τιμή για τα δύο αυτά δημοφιλή εδέσματα ήταν, κατά μέσο όρο, μόλις 2% υψηλότερη σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο συνολικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 9,2% σε ετήσια βάση, με μια αύξηση 13,8% στο φαγητό, στο ποτό και στα προϊόντα καπνού, ανακοίνωσε η Eurostat τον περασμένο μήνα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!