Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μίμης Δημητριάδης : ”19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης”

Μίμης Δημητριάδης : ''19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης''

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι μία σημαντική επέτειος  για τον προσφυγικό Ποντιακό Ελληνισμό , για όλο τον Ελληνισμό και τη χώρα.

Είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, το οποίο καθοδήγησε  ο πρώιμος φασισμός και εκτελέστηκε δια του κινήματος των Νεότουρκων, σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

Το οποίο συνέλαβε και εκτέλεσε ο Νεοτουρκικός εθνικισμός υπό  τον Κεμάλ , που λειτούργησε ως τον  Πρόδρομο του Ναζισμού.

Ο προσφυγικός Ποντιακός Ελληνισμός αγωνίστηκε για την επιβίωση του,  διασώζοντας στο ακέραιο, το ιστορικό φορτίο της ύπαρξης του.

Στηρίχτηκε στις δικές του δυνάμεις σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα , διατηρώντας ψηλά τις αξίες της ταυτότητας του, την Αξιοπρέπεια, το Δίκιο ,την Ισονομία και την Πρόοδο.

Ήρθε αλληλέγγυος με τις κοινωνικές – προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στην προσπάθεια για χειραφέτηση, για μια καλύτερη ζωή.

Είναι οι πολιτικές της αξιοπρέπειας που κράτησαν όρθιο τον προσφυγικό Ελληνισμό, οι πολιτικές που επικαθόρισαν σημαντικά την σύγχρονη ταυτότητα της χώρας.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που μας κράτησαν όρθιους στα Δύσκολα μας καθοδήγησαν ώστε να στηρίξουμε τους πρόσφυγες από την Ανατολή, ώστε  να επιβεβαιωθεί από εμάς και πάλι ο πυρήνας του  Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η πίστη σε αυτήν την παράδοση και η αυταπάρνησή μας για την διάσωση της, είναι η ιστορική μας ευθύνη και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Είναι ο διαρκής  αγώνας μας για την  Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αποτελεί ιστορική, ηθική και πολιτική υποχρέωση όλων των κρατών η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αγωνιζόμαστε  για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την υποχρέωση της Τουρκίας να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός της.

 

ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ                           19 ΜΑΪΟΥ 2021

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida