Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΑΡΣΥ: ”Αλληλεγγύη και έμπρακτη Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου Φλώρινας”

ΑΡΣΥ: ''Αλληλεγγύη και έμπρακτη Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου Φλώρινας''

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Οι κερδοσκόποι, βιομήχανοι, εργολάβοι της Ηλεκτρικής Ενέργειας και των λεγόμενων ΑΠΕ βάλθηκαν να καταστρέψουν, εγκαθιστώντας τερατώδες ανεμογεννήτριες, ακόμα και το Νυμφαίο! Ένα παραδοσιακό χωριό απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ανέσυραν από τα συρτάρια τους άδεια παραγωγής του 2013 για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερορράχη» και έστειλαν χθες σκαπτικά μηχανήματα για να ξεκινήσουν την «πράσινη ανάπτυξη»

Οι κάτοικοι του Νυμφαίου αποφασισμένοι να προστατεύσουν το παραδοσιακό Χωριό τους και το Φυσικό περιβάλλον της Περιοχής μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα ακινητοποιώντας στο δρόμο Αετού – Νυμφαίου.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση θέλοντας να προστατεύει τα συμφέροντα των κερδοσκόπων εργολάβων θα στείλει σήμερα τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν τους κατοίκους που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

Εμείς ως «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» πιστοί στις αρχές μας και την πολιτική μας Γραμμή, που ήταν εξ αρχής ενάντια σ αυτές τις καταστρεπτικές εγκαταστάσεις, δηλώνουμε την Αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Νυμφαίου και όλων των Περιοχών που αγωνίζονται για τα ίδια ζητήματα.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και τους κατοίκους της γύρω Περιοχής να παραβρεθούν σήμερα στο Νυμφαίο για να αποτρέψουμε την καταστολή ενάντια στους κατοίκους και την ακύρωση αυτής της βλαβερής για τους κατοίκους και τον  Τόπο εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Καλούμε επίσης, την Κυβέρνηση, την Αποκεντρωμένη διοίκηση και την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσουν άμεσα αυτή την άδεια εγκατάστασης Αιολικών στο Νυμφαίο η οποία κάνει τεράστια και πολύπλευρη ζημιά στον Τόπο μας.

 

Κοζάνη 19/5/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida