Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κυβίστηση Μιχαηλίδου: «Λάθος μου η αναφορά σε απόλυση όσων δεν εμβολιαστούν» -Άλλα δηλώνει το πρωί και άλλα το… μεσημέρι!

Κυβίστηση Μιχαηλίδου: «Λάθος μου η αναφορά σε απόλυση όσων δεν εμβολιαστούν» -Άλλα δηλώνει το πρωί και άλλα το... μεσημέρι!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σε αναδίπλωση των δηλώσεών της προχώρησε νωρίτερα, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου που ενώ ανέφερε προκλητικά ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα συνδεθεί με το ενδεχόμενο απόλυσης, το «πήρε πίσω» με νέα δήλωσή της χρησιμοποιώντας τα εξής λόγια:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος». 

Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».

Τι προηγήθηκε

Οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν και η Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσαν με λίγα λόγια ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν. Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του υποστήριξε τα ίδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ένας υγειονομικός ή εργαζόμενος σε δομή που αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο – αρά γνωρίζει πως θέτει σε κίνδυνο αυτόν που φροντίζει– προφανώς είναι ακατάλληλος να κάνει τη δουλειά», ενώ πρόσθεσε «πρέπει να παραμείνει στη δομή ένας εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; Αν αυτός προτιμά τον εαυτό του από τη ζωή αυτών που φροντίζει πληροί τα κριτήρια να είναι σε αυτή τη δομή;».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida