«Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των κροκοπαραγωγών»

«Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των κροκοπαραγωγών»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κροκοπαραγωγοί.

Η ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Kροκοπαραγωγών Κοζάνης προς τα συγκεκριμένα Υπουργεία, αναδεικνύει τα έντονα οικονομικά προβλήματα του χώρου εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης, τόσο εσωτερικής, όσο και διεθνούς, λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών έχει πέσει κατά 43% γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας και επιβίωσης στις καλλιεργητικές μονάδες και τους παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν την σοδειά του 2019 αδιάθετη, ενώ τα έξοδα για την τρέχουσα περίοδο είναι αυξημένα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κ. Βέττα είχε συναντηθεί με τα μέλη του Συνεταιρισμού στις αρχές Ιουλίου ενώ το πρόβλημα είχε ήδη διαφανεί και υπήρχε αναμονή για τις ενέργειες στήριξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, έκτοτε, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση στις εκκλήσεις του Συνεταιρισμού για βοήθεια,  γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για  τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει ένα προϊόν διεθνούς εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας που προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ζωή της περιοχής.

 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή​

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα με ένα ΚΛΙΚ!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida