Εορδαία: Να αξιοποιηθούν τα υδάτινα αποθέματα του Βερμίου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Εορδαία: Να αξιοποιηθούν τα υδάτινα αποθέματα του Βερμίου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να αξιοποιηθούν τα πλούσια υδάτινα αποθέματα που βρίσκονται στους πρόποδες του ορεινού συγκροτήματος του Βερμίου,  ικανά να αρδεύσουν  ένα μεγάλο τμήμα του κάμπου της Εορδαίας, η οποία, μετά την πλήρη απολιγνιτοποίηση, θα πρέπει να στραφεί στον πρωτογενή τομέα, με την ανάπτυξη νέων, δυναμικών καλλιεργειών.

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της κίνησης Πολιτών για «την απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση της Κοινότητας Καρυοχωρίου» Κώστας Παυλίδης, υποστηρίζοντας ότι, η λειτουργία της Νέας Μονάδας « Πτολεμαΐδα V», που απέχει μόλις 384 μέτρα από τον οικισμό, παρά τις σύγχρονες, αντιρρυπαντικές προδιαγραφές κατασκευής της, θα επιδεινώσει περαιτέρω τους περιβαλλοντικούς δείκτες, άρα, και τις συνθήκες ζωής, με  μόνη λύση, την απαλλοτρίωση και   μετεγκατάσταση του χωριού.

Σε ότι αφορά στην εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του Βερμίου, ο κ. Παυλίδης, προτείνει, την κατασκευή μεγάλης τεχνικής Λίμνης στην περιοχή, όπου θα καταλήγουν οι ποσότητες νερού, και στη συνέχεια να ποτίζουν όλες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις,  φθάνοντας μέχρι τον Περδίκκα. Η κίνηση Πολιτών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης της, μαζί με τους κατοίκους, θα αναλάβει δράση, αναδεικνύοντας σειρά θεμάτων – προβλημάτων, με στόχο, την υλοποίηση τους, ενώ, ήδη, κατά τον Κώστα Παυλίδη, ο Δήμος Εορδαίας παραχώρησε αίθουσα του Κοινοτικού καταστήματος για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged