Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Δραματική έκκληση: Μειώστε τον ΕΝΦΙΑ… έρχεται «Βατερλώ»

3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δραματική έκκληση: Μειώστε τον ΕΝΦΙΑ… έρχεται «Βατερλώ»

Αίτημα για σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως

Η ετήσια καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω του ψευδεπίγραφου «Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ» ο οποίος είναι διπλός για όσους έχουν κάτι παραπάνω από μιά μεσαία κατοικία, και οποίος μετέτρεψε την ιδιωτική ακίνητη περιουσία από δικαίωμα, σε ασήκωτο βάρος, πρέπει να πάρει τέλος», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ ενόψει των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «εν όψει φορολογικών εξαγγελιών σας στην επερχόμενη ΔΕΘ που θα αφορούν και τον ΕΝΦΙΑ, και εν όψει του ότι η πλήρης κατάργησή του παρίσταται ως δημοσιονομικά αδύνατη, για την αποκατάσταση στοιχειώδους φορολογικής λογικής & αναπτυξιακής προοπτικής, η ΠΟΜΙΔΑ που διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών στο θέμα, σας προτείνει την υιοθέτηση των εξής εφικτών και απόλυτα επιβεβλημένων μέτρων:

Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως!

* «ΕRGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ! Όποια μείωση υιοθετηθεί, θα είναι πράγματι δίκαιη και αποτελεσματική μόνον αν θα αφορά εξ ίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμιάς κατηγορίας τους, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης και συνεπώς την έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον γιατί κινδυνεύουν με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις!

* Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας της εκτός σχεδίου γης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να καταργήσει άμεσα τον «συμπληρωματικό φόρο» που αφορά τις περιουσίες άνω των 250.000€ και ανέρχεται συχνά σε ποσά έως και 5πλάσια του κυρίως φόρου!

Ο φόρος αυτός επιβλήθηκε για να φοροαπαλλαγεί σκανδαλωδώς η τεράστιας αξίας εκτός σχεδίου γη της χώρας μας, με αποτέλεσμα την δραματική απαξίωση της αστικής ιδιοκτησίας, την οικοδομική και επενδυτική απραξία στη χώρα μας, καθώς και την ανεργία και το μαρασμό στους σχετικούς κλάδους της οικονομίας μας! Συνεπώς αν η εκτός σχεδίου γη πληρώσει 3-5€ το στρέμμα ετησίως, όπως έπρεπε εξ αρχής, αντί για το 1€ που «πληρώνει» σήμερα, αυτό θα υπερεπαρκέσει για την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου!

Συμπερασματικά ο μοναδικός στόχος κάθε παρέμβασης σε ένα φόρο-«Γολιάθ» όπως ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να είναι η σύμμετρη ανακούφιση όλων των φορολογουμένων, με παράλληλη διεύρυνση της φορολογικής του βάσης και όχι με συρρίκνωσή της σε μια προσπάθεια ψηφοθηρίας με αποκλειστικά μικροκομματικά κριτήρια, η οποία όμως θα καταλήξει σε αναπόφευκτο και παταγώδες δημοσιονομικό «Βατερλώ»!

 

 

 

πηγή

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
1 Σχόλιο
  • Μια κλεψιά και παρανομία είναι ο ΕΝΦΙΑ και πρέπει να καταργηθεί, να σταματήσει.-
    Μία καλοστημένη επιχείρηση Μαφίας είναι ο ΕΝΦΙΑ!!!
    Για όσους δεν το’χουν ακόμη καταλάβει ο ΕΝΦΙΑ είναι μια ευφυής παρανομία, μια επιδέξια αγυρτεία, μια συνεχόμενη κλεψιά, ένα καλοστημένο σχέδιο-μπίζνα-επιχείρηση Μαφίας, ξέρετε, αυτής με τους νονούς της νύχτας, το συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος!!!
    Ο φόρος αυτός ο ακατανόμαστος στην κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών στοχεύει σταθερά και με πρόοδο να καταστήσει τους Έλληνες άκληρους, αφού τους φτωχοποιήσει επιδέξια και να τους ωθήσει σε επαιτεία-ζητιανιά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι-την Χώρα!!! Ο φόρος αυτός της παρανομίας, με όλη την σημασία της λέξης χαράτσι, υπονομεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες!!!
    Οφείλουν σύσσωμοι-ενωμένοι όλοι οι δικηγόροι, δικαστικοί, σύλλογοι τους να τον πολεμήσουν και να τον εξαφανίσουν. Είναι άξιο απορίας που δεν το κάνουν!!! Οφείλουν να καλέσουν σε βοήθεια και συνεπικουρία και όλους τους υπόλοιπους στην Χώρα, προκειμένου να παλέψουν αποτελεσματικά και να τον ακυρώσουν τώρα. Αν δεν το κάνουν, όσοι δεν τον πολεμήσουν, είναι ύποπτοι προδοσίας, θα καταταχθούν με τους προδότες!!! Νέτα σκέτα-λόγια ξεκάθαρα και απλά σαν κοφτερό μαχαίρι: φτάνουν πια οι προδότες, χρειαζόμαστε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *