Διπλό πακέτο επιδοτήσεων για ρεύμα και αέριο ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα – Πάνω από 700 εκ. ευρώ το συνολικό ύψος των ενισχύσεων

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Διπλό πακέτο επιδοτήσεων για ρεύμα και αέριο ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα - Πάνω από 700 εκ. ευρώ το συνολικό ύψος των ενισχύσεων

Διπλό πακέτο επιδοτήσεων για ρεύμα και αέριο ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα – Πάνω από 700 εκ. ευρώ το συνολικό ύψος των ενισχύσεων

Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέες επιχορηγήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που καταναλώνουν οικιακοί καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις ενισχύσεις του μηνός Μαρτίου και του Απριλίου με το συνολικό ύψος τους να υπερβαίνει κατά πολύ τα 700 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να περιορίσει στο βαθμό που της επιτρέπουν οι διαθέσιμοι πόροι του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (δικαιώματα ρύπων και ΕΛΑΠΕ) τις επιπτώσεις από την εκρηκτική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο προβληματισμός για την επάρκεια αυτών των χρημάτων υφίσταται με δεδομένη τη μεταβλητότητα της κατάστασης στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας που έχει πυροδοτήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν πηγές, την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πακέτο των ενισχύσεων για τον Μάρτιο. Αυτό, εκτός απρόοπτου, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Φεβρουαρίου, δηλαδή στα 350 εκ. ευρώ. Και αυτό καθώς η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος του περασμένου μήνα έκλεισε στα 221,71 ευρώ/Mwh, χαμηλότερα από εκείνη του Ιανουαρίου (235 ευρώ/MWh). Η μέση μηνιαία επιχορήγηση για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι στα 39 ευρώ. Σχεδόν αμετάβλητες θα μείνουν και οι επιχορηγήσεις ρεύματος για τις επιχειρήσεις, δηλαδή στα 65 ευρώ/MWh. Στα ίδια επίπεδα θα είναι και οι επιδοτήσεις του φυσικού αερίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Απρίλιος

Προσαυξημένο θα είναι το πακέτο των ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ενέργειας του Απριλίου.

Ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου η μέση τιμή χονδρεμπορικής ρεύματος ξεπερνά τα 322 ευρώ/MWh, δηλαδή 50% υψηλότερη σε σχέση με εκείνη του Φεβρουαρίου.

Πρώτες πληροφορίες θέλουν η μέση μηνιαία επιχορήγηση των νοικοκυριών να ξεπερνά ίσως και τα 50 ευρώ, ενώ μεγαλύτερη θα είναι κι εκείνη για τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...