«Καλπάζει» στα 2,5 ευρώ η βενζίνη – Πώς αντιδρά η κυβέρνηση

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πότε θα πέσουν οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο

«Καλπάζει» στα 2,5 ευρώ η βενζίνη – Πώς αντιδρά η κυβέρνηση

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα που αφορούν τα καύσιμα κίνησης, οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ο κ.Σκρέκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για τη στήριξη-και σ’ αυτή την περίπτωση όπως με τα ενεργειακά τιμολόγια, των αδυνάμων, δηλαδή των χαμηλών εισοδημάτων και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ουδείς γνωρίζει τη δεδομένη στιγμή ποια είναι τα ακριβή σενάρια που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο πάντως συνεχίζει να αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, παρά τις πιέσεις των παραγόντων της αγοράς καυσίμων αλλά και της αντιπολίτευσης, αρνείται να προχωρήσει στη μείωση του εν λόγω φόρου, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι δεν θα επιφέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, τη μείωση δηλαδή των τιμών.

Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις των ειδικών η τιμή της βενζίνης είναι πιθανό να πιάσει τα δυσθεώρητα ύψη των 2,5 ευρώ ανά λίτρο.

Ήδη, σε νομούς όπως οι Κυκλάδες(2,132) και τα Δωδεκάνησα (2,075) άλλωστε, η 95άρα βενζίνη έχει ξεπεράσει εδώ και βδομάδες τα 2 ευρώ/λίτρο. Η τιμή της απλής αμόλυβδης την 1η Ιανουαρίου του 2022 ήταν 1,74 ευρώ/λίτρο, κάτι που συνεπάγεται πως μέσα σε δύο μήνες, η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από 34%.

Παρόμοια αύξηση βλέπουμε και στο diesel, αφού την 1η Ιανουαρίου του 2022 η τιμή του ήταν κατά μέσο όσο 1,48 ευρώ/λίτρο και τώρα φτάνει το 1,68 ευρώ/λίτρο.

Πάντως την επόμενη εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε και ο κ.Σκρέκας, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού, το νέο «τσουνάμι» ενεργειακών ανατιμήσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι σαφώς ενισχυμένη, σε σχέση με τις προηγούμενες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...