Δρομολογήθηκε η δημοπράτηση του έργου πνοής για τις επιχειρήσεις : «Υποδομές για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Κοζάνης» προϋπολογισμού 2.400.000,00€ (με Φ.Π.Α.) που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Τσιούμαρης Γρηγόρης και ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Το έργο αφορά την βελτίωση της πρόσβασης 113 Επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης στους κεντρικούς οδικούς άξονες η οποία μέχρι σήμερα γινόταν μέσα από προβληματικούς χωματόδρομους έχοντας ως αποτέλεσμα την καθημερινή και συνεχή φθορά των οχημάτων, την καθυστέρηση στην επεξεργασία πρώτων υλών και προϊόντων αλλά και την καθυστέρηση στην διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά.
Η γεωγραφική κατανομή των επιχειρήσεων που θα ωφεληθούν από το έργο έχει ως εξής:
| Επιχειρήσεις | Προϋπολογισμός |
| 40 στον Δήμο Κοζάνης | 917.450 ευρώ |
| 42 στον Δήμο Σερβίων | 889.259 ευρώ |
| 22 στον Δήμο Εορδαίας | 413.928 ευρώ |
| 9 στον Δήμο Βοΐου | 179.362 ευρώ |
| Σύνολο | 2.400.000 ευρώ |
και αφορούν κυρίως σε κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές και εμπορικές επιχειρήσεις.
Αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και η Γ΄ φάση του προγράμματος καθώς
εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς πολλών επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητά τους.
Άμεση και έγκυρη ενημέρωση με όλα τα νέα από Εορδαία, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. Τοπικές ειδήσεις, γεγονότα και εξελίξεις, κάθε μέρα.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber












