Αλλαγή-κοροϊδία στο Άρθρο φίμωσης των Δημοτικών Παρατάξεων

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Αλλαγή-κοροϊδία στο Άρθρο φίμωσης των Δημοτικών Παρατάξεων

Αλλαγή-κοροϊδία στο Άρθρο φίμωσης των Δημοτικών Παρατάξεων

Νομοτεχνική «βελτίωση» στο διαβόητο άρθρο 44 που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Παρατάξεων να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης , κατέθεσε χθες ο Μάκης Βορίδης στην 4ηκαι τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Μετά τις προσθήκες στο υπό ψήφιση άρθρο, στα Δημοτικά Συμβούλια θα υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικές διαδικασίες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

– Από τη μια, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, διατηρούν το δικαίωμά τους για προ ημερησίας θέματα, ως ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Από την άλλη, το δικαίωμα των Επικεφαλής Παρατάξεων Αντιπολίτευσης, καταργείται. Στη θέση του, κατασκευάζεται ένα απολειφάδι δικαιώματος, με τόσο δυσχερείς προϋποθέσεις εφαρμογής, που το καθιστούν ουσιαστικά ανεφάρμοστο.

Συγκεκριμένα:

Η Αντιπολίτευση απαιτείται πλέον να διαθέτει προφητικές ικανότητες για να μαντεύει πως θα προκύψουν επείγοντα για τη συνεδρίαση θέματα, πολύ πριν τη συνεδρίαση.

Η Ν.Δ.απεφάνθη και νομοθετεί:

«Οι Σύμβουλοι Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης έχουν το δικαίωμα 2 μέρες προ της δημοσίευσης της Πρόσκλησης της παρ.4να προτείνουν τη συμπλήρωση της ημερήσιας διάταξης με επείγοντα θέματα».

Ο AIRETOS.GRυπενθυμίζει ότι η παρ.4, ως ισχύει, προβλέπει: «4.Η Πρόσκληση δημοσιεύεται αυθημερόν στην ιστοσελίδα του Δήμου και κοινοποιείται στους Συμβούλους, με κάθε πρόσφορο μέσο, 3 τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.»

Άρα, 2 + 3 = 5 ημέρες πριν τη συνεδρίαση πρέπει η Αντιπολίτευση να έχει προφητεύσει τα επείγοντα.

Έστω ότι τα προφητεύει λοιπόν, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου μπορεί να τα “κόψει”.

Μετά το “κόψιμο” από τον Πρόεδρο, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να τα συζητήσει, αλλά προσέξτε:

Όχι ΠΡΟ ημερησίας, όχι δηλαδή μαζί με τα θέματα του Δημάρχου και του Προέδρου Συμβουλίου.

Μόνο ΜΕΤΑ(!) ημερησίας, μακριά απ’ του Δημάρχου, τελευταία και καταϊδρωμένα.

Αφού τελειώσουν όλα τα θέματα της ημερήσιας λοιπόν, πριν κλείσουν τα φώτα όσοι θα έχουν ξεμείνει, μπορούν είτε να τα συζητήσουν και να αποφασίσουν επ’ αυτών είτε (εξαντλημένοι πλέον) να τα παραπέμψουν σε ειδική συνεδρίαση μέσα σε μισό μήνα (για τα επείγοντα μιλάμε πάντα, δηλαδή που να μην ήταν και επείγοντα…).

Με αυτή την καινοφανή δημοκρατική διαδικασία ισότιμων όρων διαλόγου(?), η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι υπαναχώρησε μπροστά στο κύμα σφοδρών αντιδράσεων και ότι δεν φιμώνει τις Δημοτικές Παρατάξεις…

Για τους δύσπιστους, που ενδεχομένως να μην πιστεύουν τα ανωτέρω, ο AIRETOS.GR,

αφού ευχηθεί ειλικρινά περαστικά στον νοσούντα με κορωνοιό Υπουργό Μάκη Βορίδη,

παρουσιάζει κατωτέρω το σχετικό απόσπασμα από το ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ με το τελικό κείμενο του Άρθρου όπως διαμορφώθηκε μετά τη νομοτεχνική «βελτίωση» Βορίδη και εισήχθη στην Ολομέλεια προς ψήφιση αύριο Πέμπτη.

άρθρο

airetos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!