Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Η Αυτοπαγίδευση του Ευρωσυστήματος (NOMURA) Γράφουν οι Κατερίνα Παπαφωτίκα και Νούλα Χρυσοχοϊδου

5λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Αυτοπαγίδευση του Ευρωσυστήματος (NOMURA) Γράφουν οι Κατερίνα Παπαφωτίκα και Νούλα Χρυσοχοϊδου

Έχουμε ξαναπεί ότι αυθεντίες δεν υπάρχουν πουθενά και δη στα οικονομικά. Η οικονομία  στην ουσία, είναι δυναμικά μοντέλα τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά με μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα, οι συνέπειες να γίνονται γνωστές μετά την εμφάνιση τους π.χ. Η κρίση του 2008, το κραχ 1929, η Eυρωκρίση, leehman, enron κ.α. Aυτό γίνεται συνήθως, γιατί δεν παρατηρούμε το σύνολο της οικονομίας σαν σύστημα αλλά σαν μεμονωμένα περιστατικά με συνέπεια να πληρώνουμε αυτά τα λάθη.

Πέρα από το πρόβλημα του χρέους των χωρών και ειδικότερα στην Ενωμένη Ευρώπη, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει πλέον ένα σημαντικό κίνδυνο !!

Γενικά, γίνεται συζήτηση για την λιτότητα και τα αποτελέσματα της. Οι θεσμοί και το γερμανικό μοντέλο παρουσιάζεται ως «πανάκεια» στην υπερχρέωση και τα ελλείμματα.

Τι πέτυχαν άραγε;;;

1.ΥΦΕΣΗ

2.ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ

3.ΑΝΕΡΓΙΑ

4.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

5.ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Δηλαδή απέτυχαν σε όλα. Ε, και;;;

Πλέον και μετά από μελέτες, η ευρωπαϊκή οικονομία έχει ΕΠΙΣΗΜΑ εγκλωβιστεί στον φαύλο κύκλο της παγίδας ρευστότητας. Με τις ενέργειες τους αυτοκατέστρεψαν τον μηχανισμό δημιουργίας χρήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν…(Μ1-Μ2-Μ3)

Μετά τον υπερβολικό δανεισμό, κατέστρεψαν την πίστη του καταναλωτή στο σύστημα, με αποτέλεσμα τις μαζικές αναλήψεις και ως εκ τούτου, την μηδενική προσφορά χρήματος και την ανυπαρξία ρευστότητας και επενδύσεων. Αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και προχώρησαν σε μείωση του βασικού επιτοκίου (βάσης) κοντά στο μηδέν  και προχώρησαν στην πρώτη περίφημη «ποσοτική χαλάρωση»…Πλέον είναι αργά…

Δεν το πιστεύεις;;;

(Διάγραμμα Α) Κάτω από την κλίμακα του μηδενός, εμφανίζεται ο δανεισμός των χωρών της Ευρώπης και από πάνω έχουμε την αποταμίευση των χωρών. Ο ιδιωτικός τομέας δεν επενδύει και προσπαθεί να μειώσει τον υφιστάμενο δανεισμό. Οι κυβερνήσεις δεν δανείζουν λόγω ασφυξίας (Κεϋνς) και υπερβολικού δανεισμού. Η αποταμίευση γίνεται αυτοσκοπός. Κατά συνέπεια, «Ο μηχανισμός της αγοράς» της προσφοράς και ζήτησης είναι σε συνεχόμενο κώμα!!!!!!

(Διάγραμμα Β) Ο ιδιωτικός τομέας τρόμαξε με όλα όσα γίνονται και λέει ας σωθούμε!!!!!

Αποτέλεσμα:   1)Μείωση δανεισμού = μείωση κυκλοφορίας χρήματος

2)Μείωση κατανάλωσης

3)Μείωση επενδύσεων

                     4)Μείωση παραγωγής

                     5) Συγκεκριμένα, η προσφορά χρήματος είναι μεγαλύτερη της ζήτησης και μένει αδιάθετη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6) Αντίδραση από ΕΚΤ : ΑΎΞΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ  ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ  ΜΗΔΕΝ (ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ)

Αποτέλεσμα:( Διάγραμμα Γ- ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ Ε.Ε.)

Λόγω αβεβαιότητας, κανείς δεν επενδύει, κανείς δεν παίρνει δάνεια άρα η ρευστότητα στην αγορά είναι ελάχιστη. (αποτυχία της προσφοράς χρήματος να αυξήσει την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία-Μηχανισμός της αγοράς για γέλια!!!)

Και γιατί μας αφορά ;;;

1) Η επερχόμενη κρίση ρευστότητας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας

2) Κλείσιμο επιχειρήσεων

3) Επιπλέον ανεργία

4) Αβεβαιότητα

5) Καμία επένδυση-παραγωγή

6) Πως θα αποπληρώσουμε χρέη αν δεν υπάρχει χρήμα;;;;

Πολλοί κατηγορούν την πολιτική της Γερμανίας γιατί δεν καταλαβαίνει ότι η εν γένει πολιτική της θα «στραγγαλίσει» το σύστημα. Θεωρούμε, ότι το πρόβλημα που έχει προκαλέσει είναι πιο σοβαρό…

Αυτό που κατάφερε, είναι να καταστρέψει την πίστη στο σύστημα. Κανείς δεν είναι βέβαιος ούτε εξασφαλισμένος για την επένδυση που θέλει να κάνει, με αποτέλεσμα κανείς να μην επενδύει και να διακρατεί το κεφάλαιο.

Τα κεφάλαια όμως σε όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες δεν δημιουργήθηκαν για να διακρατούνται, αλλά μέσω του χρέους, να δημιουργούν νέα κεφάλαια και μέσω της επανεπένδυσης (fancy ορολογία) να δημιουργούν υπεραξία (μελλοντικό κέρδος) για άλλους…

Τελικά, η υπερβολική συγκέντρωση του κεφαλαίου, θα στερέψει την αγορά και το κραχ θα είναι αναπόφευκτο.

Άρα, ο υπερβολικός δανεισμός είναι κάτι «κακό», αλλά και η υπερβολική λιτότητα θα μας φέρει πάλι στο ίδιο σημείο (παν μέτρον άριστο-άραγε τι δεν καταλαβαίνουν οι Γερμανοί οικονομολόγοι της ΕΚΤ και της BUDESBANK;;;)

Βραχυπρόθεσμα, θα διατηρούν μαγάλα πλεονάσματα αλλά με συνέπεια την συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας!!!!!!!!!!!!!!!(ΔΕΣ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΑΣ-ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΆΤΩΝ USA)

Ακόμα δεν το πιστεύεις:

(Ε.Ε. Ανεργία. Τυχαίο;;;)

(Συμπέρασμα: Το σύστημα ανατροφοδότησης – δεν υφίσταται, είναι σε κώμα!!!!-τα παραπάνω για τις αυθεντίες!!

Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας!

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο