Κωτσιδης Στέφανος

Market Pass: Στο… τραπέζι η επέκταση του μέτρου – Σε ποιους θα δοθεί

Market Pass: Στο… τραπέζι η επέκταση του μέτρου – Σε ποιους θα δοθεί
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στο τραπέζι της νέας κυβέρνησης φαίνεται πως θα βρεθεί μετά τις 25 Ιουνίου η επέκταση του Market Pass και μετά τον Ιούλιο καθώς το ράλι των ανατιμήσεων στα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ  συνεχίζεται.

Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου αναμένεται να δημοσιεύσει το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού μηνός Μαΐου και από τα αποτελέσματα αυτά θα φανεί πόσος είναι ο δημοσιονομικός χώρος για την επέκταση του μέτρου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Δηλαδή η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει εάν το Market Pass θα χορηγηθεί σε όλους τους δικαιούχους ή  εάν θα μπει “κόφτης” δηλαδή αν θα μπουν νέα εισοδηματικά κριτήρια για να δοθεί μόνο σε ευάλωτους πολίτες. 

Πάντως εάν επεκταθεί το μέτρο έως το τέλος του 2023, τότε ενδέχεται να μετρήσει στα κριτήρια χορήγησης του market pass μόνο η φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2022.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος. Επίσης επισημαίνεται πως η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Τα ποσά

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών.

Αναλυτικά, τα μηνιαία ποσά της ενίσχυσης διαμορφώνονται ως εξής:

  • 22 ευρώ  λαμβάνει ένα μονομελές νοικοκυριό
  • 32 ευρώ λαμβάνει ένα ζευγάρι που δεν έχει τέκνα
  • 32 ευρώ παίρνει μια μονογονεϊκή οικογένεια που έχει 1 εξαρτώμενο τέκνο
  • 42 ευρώ  δίνεται σε μια μονογονεϊκή οικογένεια που έχει 2 εξαρτώμενα τέκνα
  • 42 ευρώ παίρνει ένα ζευγάρι που έχει 1 εξαρτώμενο τέκνο
  • 52 ευρώ λαμβάνει ένα ζευγάρι  που έχει 2 εξαρτώμενα τέκνα
  • 62 ευρώ  δίνεται σε ένα ζευγάρι που έχει 3 εξαρτώμενα τέκνα
  • 72 ευρώ  παίρνει ένα ζευγάρι που έχει 4  εξαρτώμενα τέκνα

Market Pass: H τελευταία πληρωμή για άυλες κάρτες

Υπενθυμίζεται δε πως στις 3 Ιουλίου θα γίνει η τελευταία πληρωμή του Market Pass σε όσους επέλεξαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα. Ενώ υπόλοιποι που είχαν επιλέξει κατάθεση της ενίσχυσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό, πήραν  στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες  ισχύουν  έως και τις 31 Αυγούστου 2023  και μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτέ .

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης