Κωτσιδης Στέφανος

Επίδομα παιδιού: Έως τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις – Σε ποιες περιπτώσεις θα “κόβεται”

Επίδομα παιδιού: Έως τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις – Σε ποιες περιπτώσεις θα “κόβεται”
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Έως Παρασκευή, 7 Ιουλίου στις 6 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα παιδιού.

Η προθεσμία αφορά στους γονείς που δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία. Υπενθυμίζεται δε πως οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους  είτε στο www.idika.gr  είτε  στο www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Μετά την παραπάνω ημερομηνία η πλατφόρμα θα κλείσει προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Σημειώνεται πως για να ολοκληρωθεί η αίτηση για το επίδομα, θα πρέπει αυτή να υποβληθεί οριστικά. Ωστόσο αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Σε ποιες περιπτώσεις θα “κόβεται” το επίδομα παιδιού

Θα “κόβεται” το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή του ύστερα από διασταύρωση στοιχείων.

Για να μην γίνει αυτό θα πρέπει τα ανήλικα τέκνα ηλικίας από 4 έως 16 ετών του αιτούντος για επίδομα παιδιού:

α. να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2022-2023 και

β. να  έχουν ολοκληρώσει επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30 Ιουνίου 2023 για το εν λόγο σχολικό έτος.

Σημειώνεται δε πως για να εγκριθεί η αίτηση του δικαιούχου για το επίδομα θα  πρέπει από την 1η Ιουλίου 2023 μέχρι και τις  31 Δεκεμβρίου 2023 να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις (α και β)

Διευκρινίζεται δε πως από την 1η Ιουλίου 2023 έως τις  31 Δεκεμβρίου 2023 το επίδομα θα διακόπτεται, όταν δεν θα εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2022-2023 η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών.

Η διασταύρωση

Για να  διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης Τέκνου» να καταχωρηθούν:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, την Τάξη και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή, αν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  • το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή, τότε η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά, εάν όμως δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση.

Εάν υπάρχει αδυναμία ηλεκτρονικής διασταύρωσης της φοίτησης του  μαθητή για την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης τότε είναι αναγκαία η επισύναψη βεβαίωσης εγγραφής ή φοίτησης για το τρέχον σχολικό έτος του Δ/ντη ή του Προϊσταμένου της οικείας σχολικής μονάδας.

Εάν το ανήλικο τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, τότε είναι αναγκαία η επισύναψη είτε του απολυτηρίου Γυμνασίου είτε σχετική βεβαίωση από την οικεία σχολική μονάδα.

Για ανήλικο τέκνο που έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και φοιτά στο Λύκειο, μπορεί να επισυναφθεί είτε βεβαίωση φοίτησης στο Λύκειο είτε το Απολυτήριο Γυμνασίου.

Ο γονέας δεν δικαιούται επίδομα για το έτος 2023 σε περίπτωση που το εξαρτώμενο τέκνο δεν ήταν γραμμένο στο σχολικό έτος 2022-2023 και εγγραφεί στο σχολικό έτος 2023-2024.

Εάν το τέκνο εγγραφεί στο σχολικό έτος 2023-2024, τότε θα δικαιούται επίδομα παιδιού από το έτος 2024 και μέχρι 30 Ιουνίου 2024 που θα ελεγχθεί εκ νέου η επαρκής φοίτηση στο εν λόγω σχολικό έτος.

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης