Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Από σήμερα το απόγευμα διαθέσιμες οι συντάξεις Ιουλίου – Οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον λογαριασμό τους - Οι δικαιούχοι
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα αρχίσουν να βλέπουν από σήμερα κιόλας το απόγευμα τις συντάξεις Ιουλίου οι δικαιούχοι: Έτσι, «ανοίγει» ο επόμενος κύκλος τακτικών πληρωμών για συνταξιούχους αλλά και δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Στα ΑΤΜ των τραπεζών θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες συντάξεις και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι επόμενες καταβολές που θα «τραβήξουν» έως και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, δηλαδή έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Από σήμερα έρχεται λοιπόν η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου 2023 από τον e-ΕΦΚΑ. Όπως είναι γνωστό, με στόχο τη μείωση συνωστισμού αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, και την έγκαιρη διανομή των συντάξεων του τ. ΟΓΑ μέσω ΕΛΤΑ, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου 2023 του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) καταβάλλονται τμηματικά.

Πότε θα εξοφληθούν οι συντάξεις
Ως είθισται τα χρήματα θα είναι –όπως σε κάθε πληρωμή- διαθέσιμα από τα ΑΤΜ την προηγούμενη μέρα το απόγευμα σε σχέση με την ημερομηνία του «γκισέ» δηλαδή εκείνη που καθορίζει ο φορέας ασφάλισης με τις επίσημες ανακοινώσεις του, για όσους βεβαίως απόμαχους της εργασίας διαθέτουν χρεωστική κάρτα. Την τελευταία ημέρα του μήνα γίνεται και η καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων από το γκισέ, είναι οι εξής:

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.
Εξόφληση των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ
Αμέσως μετά τις συντάξεις σειρά παίρνουν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα εξοφληθούν την Παρασκευή 30 του μήνα. Συγκεκριμένα, θα πληρωθούν:

Επίδομα στέγασης
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Αναπηρικά- προνοιακά επιδόματα
Επίδομα στεγαστικής συνδρομής
Επίδομα ομογενών
Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, ν. 1296/1982
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
Έξοδα κηδείας
Επίδομα γέννησης
Επίδομα ορεινών & μειονεκτικών περιοχών
«Κόκκινα» Δάνεια
Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
Πρόγραμμα «Γέφυρα»
Επίδομα αναδοχής
Τι ισχύει με το επίδομα τέκνων
Στο συγκεκριμένο «πακέτο» πληρωμών δεν θα περιλαμβάνεται δόση του επιδόματος τέκνων, δεδομένου ότι η εξόφλησή του γίνεται κάθε δίμηνο και η προηγούμενη καταβολή έγινε τέλος Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα τέκνων Α21 θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 7 Ιουλίου και ώρα 18.00΄και στη συνέχεια θα κλείσει προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Σημειώνεται ότι όσοι κάνουν την αίτησή τους μετά την καταβολή της α’ δόσης θα πάρουν και τα αναδρομικά που τους αναλογούν όσον αφορά στο επίδομα τέκνων.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...