Κωτσιδης Στέφανος

Reuters: Η ΕΕ θα ψηφίσει παράταση στις επιδοτήσεις άνθρακα πέραν του 2025 – Tο προσχέδιο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν το προσχέδιο πρότασης την Παρασκευή, πριν το ψηφίσουν οι υπουργοί Ενέργειας τη Δευτέρα

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν μια πρόταση που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να παρατείνουν την υποστήριξη μηχανισμών παραγωγικής ικανότητας για εργοστάσια άνθρακα μειώνοντας τα όρια εκπομπών CO2, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που είδε το Reuters.Οι πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν το προσχέδιο πρότασης την Παρασκευή, πριν το ψηφίσουν οι υπουργοί Ενέργειας τη Δευτέρα.

Η ΕΕ θέτει όρια εκπομπών CO2 για μηχανισμούς χωρητικότητας, προκειμένου να επιχειρήσει να κατευθύνει τις χώρες προς την υποστήριξη της καθαρότερης παραγωγής στο ενεργειακό τους μείγμα. Το όριο είναι 550 γραμμάρια CO2 προέλευσης ορυκτών καυσίμων ανά κιλοβατώρα παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έγγραφο ανέφερε ότι οι μηχανισμοί χωρητικότητας που ίσχυαν ήδη πριν από τον Ιούλιο του 2019 θα επιτρέπεται να αποφύγουν αυτό το όριο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εάν πληρούνται ορισμένες άλλες προϋποθέσεις.

Πρόγραμμα στήριξης

Υπήρχε πλειοψηφικός συνασπισμός που υποστήριξε την κίνηση, η οποία θα επιτρέψει στην Πολωνία να παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, δήλωσε ο υπουργός Κλίματος της χώρας στο Reuters την Πέμπτη.

Η Πολωνία βασίζεται στον άνθρακα για το 70% περίπου της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σταθμοί λαμβάνουν κρατική υποστήριξη για την παροχή ισχύος βασικού φορτίου, αλλά αυτή πρόκειται να λήξει το 2025, όταν ισχύsουν αυστηρότερα όρια εκπομπών στην ΕΕ για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής

“Έχω κάνει πολλή δουλειά και είχα καλές συνομιλίες τις τελευταίες ημέρες και είμαι αισιόδοξη για τη Δευτέρα. Δεν είναι μόνο η Πολωνία που χρειάζεται την αγορά χωρητικότητας”, δήλωσε σε συνέντευξή της η υπουργός Κλίματος Anna Moskwa .

«Έχουμε φτιάξει ένα μπλοκ που το υποστηρίζει και σήμερα αυτός είναι ένας συνασπισμός που μας δίνει πλειοψηφία». Η Moskwa δεν απαρίθμησε τις χώρες που θα υποστήριζαν την πρόταση.

www.worldenergynews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.