Κωτσιδης Στέφανος

Στα σκαριά νέος κυκλικός κόμβος στην Κοζάνη

Στα σκαριά νέος κυκλικός κόμβος στην Κοζάνη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στα σκαριά νέος ισόπεδος κυκλικός κόμβος στην Κοζάνη. Το σχέδιο έλαβε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου δυτικά της τ.κ. Βατερού και συγκεκριμένα στη συμβολή με την Ε.Ο.20 Κοζάνης-Ιωαννίνων. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση αναφέρεται στην κατασκευή και λειτουργία της κυκλικής οδού και τις επεμβάσεις στις υφιστάμενες οδούς, όπως περιγράφονται στο τεύχος της ΜΠΕ και αποτυπώνονται στα συνημμένα στο φακέλο της ΜΠΕ σχέδια. Συγκεκριμένα αφορά:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Α) την κατασκευή κυκλικού κόμβου ο οποίος σχεδιάστηκε ώστε να επηρεάζεται κατά το ελάχιστο δυνατό η υπάρχουσα ρυμοτομία της περιοχής και να εξασφαλίζονται οι υφιστάμενες κινήσεις. Επίσης, κεντρικά της κυκλικής διάταξης διαμορφώνεται υπερυψωμένο κράσπεδο με χαμηλή φύτευση εσωτερικά και περιμετρικά αυτού, υπερβατή ζώνη κυκλοφορίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των βαρέων οχημάτων,

Β) Διαμόρφωση του μήκος προσαρμογής των προαναφερόμενων οδών και συγκεκριμένα επί της οδού:

  • Βατερό: μήκος προσαρμογής περί τα 85 μέτρα, διαμορφώνεται με ελάχιστο μεταβλητό πλάτος 7,50 μέτρων και αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία ανά κατεύθυνση. Κεντρικά του κλάδου πρόσβασης, σε απόσταση 13 περίπου μέτρων από τη διασταύρωση με την κυκλική οδό, προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης διαχωριστικής νησίδας κατάλληλης διαμόρφωσης με εσωτερική χαμηλή φύτευση.
  • Αλωνάκια: μήκος προσαρμογής περί τα 110 μέτρα, διαμορφώνεται με ελάχιστο μεταβλητό πλάτος 8,50 μέτρων και αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία ανά κατεύθυνση. Κεντρικά του κλάδου πρόσβασης, σε απόσταση 65 περίπου μέτρων από τη διασταύρωση με την κυκλική οδό, προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης διαχωριστικής νησίδας κατάλληλης διαμόρφωσης με εσωτερική χαμηλή φύτευση.
  • Κοίλα: μήκος προσαρμογής περί τα 80 μέτρα, διαμορφώνεται με ελάχιστο μεταβλητό πλάτος 7,50 μέτρων και αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μία ανά κατεύθυνση. Κεντρικά του κλάδου πρόσβασης, σε απόσταση 11 περίπου μέτρων από τη διασταύρωση με την κυκλική οδό, προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης διαχωριστικής νησίδας κατάλληλης διαμόρφωσης με εσωτερική χαμηλή φύτευση.
  • ypodomes.com
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης