Νέες ανατιμήσεις φέρνει η εκτίναξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος – Ποια προϊόντα παίρνουν “φωτιά”

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Νέες ανατιμήσεις φέρνει η εκτίναξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος - Ποια προϊόντα παίρνουν "φωτιά"

Νέες ανατιμήσεις φέρνει η εκτίναξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος – Ποια προϊόντα παίρνουν “φωτιά”

Νέες ανατιμήσεις φέρνει η εκτίναξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα περισσότερα προϊόντα, καθώς πλέον στενεύουν τα περιθώρια για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο για απορρόφηση των αυξήσεων του κόστους παραγωγής και λειτουργίας.

Επιχειρήσεις που έχουν σημαντική παραγωγή αλλά δεν αποτελούν μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες λαμβάνουν διπλάσιους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στα τιμολόγια της μέσης τάσης αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά και τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Γνωστή πτηνοτροφική επιχείρηση που πλήρωνε σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” για ηλεκτρικό ρεύμα 180.000 ευρώ, έλαβε λογαριασμό ύψους 340.000 ευρώ.

Σύμφωνα δε με ανώτατο στέλεχος πολύ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που μίλησε στην εφημερίδα “Καθημερινή” , η επιπλέον επιβάρυνση από την αύξηση του ενεργειακού και του μεταφορικού κόστους εκτιμάται ότι ξεπερνάει σε ετήσια βάση τα 3 εκατ. ευρώ.

Σε πρόσφατη έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ) σχεδόν μισές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών τους θα αυξηθούν γύρω στο 10% εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ενώ σε ποσοστό 15% εκτιμούν ότι η αύξηση θα ξεπεράσει ακόμη και το 30%.

Ποιες επιχειρήσεις έχουν λάβει ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Νέες ανατιμήσεις φέρνει η εκτίναξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος - Ποια προϊόντα παίρνουν "φωτιά"
Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα βιοτεχνικών επιχειρήσεων που έχουν δει ήδη “φουσκωμένους “λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τα παραδοσιακά αρτοποιεία, λογαριασμοί αυξημένοι κατά 50% περίπου, γεγονός που οδηγεί σε αυξήσεις της τιμής του ψωμιού ακόμη και κατά 15%.

Ήδη από τις αρχές του έτους έως και σήμερα, κυρίως λόγω της αύξησης των πρώτων υλών έχουν ανακοινωθεί στα σούπερ μάρκετ τιμοκατάλογοι με αυξήσεις τιμών σε σειρά προϊόντων, πολλά εκ των οποίων αφορούν σε βασικά είδη διατροφής.

Στο ηλιέλαιο η τιμή έχει αυξηθεί κατά 30%, στο κοτόπουλο οι ανατιμήσεις φτάνουν το 20%, στα ζυμαρικά έχουν γίνει ανατιμήσεις σε δύο κύματα, οι οποίες συνολικά είναι 13%, στον καφέ οι ανατιμήσεις είναι επίσης σε δύο φάσεις με τη συνολική αύξηση τιμής να φτάνει το 9%, στα τυριά οι τιμές έχουν αυξηθεί έως 15%, στα γαλακτοκομικά έως 5% , στα αναψυκτικά οι ανατιμήσεις είναι της τάξεως του 10%, στη ζάχαρη 5%, στα όσπρια 5%.
Ακόμη και εταιρείες οι οποίες κατά τη δήλωση τους δεν έχουν προβεί ακόμη σε ανατιμήσεις, θεωρούν σχεδόν αναπόφευκτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημαντικές ανατιμήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και στην εστίαση με την τιμή στο πλέον δημοφιλές είδος, το σουβλάκι να έχει αυξηθεί κατά 11%. Ακριβότερος πωλείται και ο καφές στην εστίαση με τις αυξήσεις να φτάνουν το 5% χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσου και άλλες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!