Πτολεμαΐδα: Με τοπικά προϊόντα λειτουργεί την ταβέρνα του στην Γερμανία

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Με τοπικά προϊόντα λειτουργεί την ταβέρνα του στην Γερμανία

Πτολεμαΐδα: Με τοπικά προϊόντα λειτουργεί την ταβέρνα του στην Γερμανία

 

Τοπικά προϊόντα επιλέγει ιδιοκτήτης Ελληνικής ταβέρνας στο Ανόβερο της Γερμανίας , στηρίζοντας την οικονομία της ευρύτερης περιοχής του Ν. Κοζάνης και ήδη  βρίσκεται σε επαφή με παραγωγούς και Επιχειρηματίες της Εορδαίας  προκειμένου να συνάψει νέες συμφωνίες, ενώ, έχει ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της  Ελληνικής Κοινότητας. Ο Σάκης Σταμκόπουλος από το Τριγωνικό Κοζάνης, μετρά ήδη τριάντα χρόνια ξενιτειάς, αλλά δεν λησμονεί τον τόπο του και όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του επιστρέφει, αναζητώντας ποιοτικά ντόπια αγαθά. Μέλι και γλυκά κουταλιού από τα Πετρανά Κοζάνης όπως και προϊόντα Κυψέλης από τα Σέρβια, σερβίρονται στους πελάτες, με την  προοπτική να εντάξει στη λίστα των συνεργατών του και Μελισσοπαραγωγούς από την Εορδαία, ενώ συζητά και με ιδιοκτήτες καταστημάτων τυποποιημένων εκλεκτών τροφίμων (Delicatessen).

Η οικονομική κρίση, έχει εντείνει τις ροές μετανάστευσης Ελλήνων και αρκετοί νέοι από όλη τη Δυτική Μακεδονία φθάνουν στην ταβέρνα «Ξένος» αναζητώντας εργασία, με τον κ. Σταμκόπουλο να παρέχει τη βοήθεια του, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και στη Γερμανία, γι αυτό, και θα πρέπει, όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν εκεί, να έχουν ενημερωθεί και προετοιμαστεί κατάλληλα, διαφορετικά, σύντομα θα επαναπατριστούν. Οι Ομογενείς στο Ανόβερο, όπου λειτουργούν εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα, έχουν να επιδείξουν σημαντικό κοινωνικό έργο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις περιπτώσεις μικρών ασθενών από την Ελλάδα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ταξιδεύουν εκεί , με την κινητοποίηση όλων (φορείς, Σύλλογοι), ενισχύοντας οικονομικά και ηθικά τα παιδιά και τις οικογένειες τους

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!