Για περίπου 30 ημέρες αρκούν τα αποθέματα λιγνίτη – τα δεδομένα για την Πτολεμαΐδα 5

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Για πόσο αρκούν τα αποθέματα λιγνίτη – Τα δεδομένα για την Πτολεμαΐδα 5

Για περίπου 30 ημέρες αρκούν τα αποθέματα λιγνίτη – τα δεδομένα για την Πτολεμαΐδα 5


 

Για περίπου 30 ημέρες αρκούν τα αποθέματα λιγνίτη στη χώρα μας, καθώς ακόμα και τώρα παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ο ενεργειακός σχεδιασμός κινείται στη λογική του βλέποντας και κάνοντας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δεν υπάρχει αύξηση της παραγωγής και σε αυτό «βοηθούν» οι πολύ καλές ακόμα καιρικές συνθήκες. Αντιθέτως, στο ενεργειακό σύστημα υπάρχει όπως καταγράφεται και από τα επίσημα στοιχεία μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επτά λιγνιτικά εργοστάσια λειτουργούν αυτή τη στιγμή και αυτά παράγοντας χαμηλά φορτία. Δεν είναι δηλαδή σε πλήρη λειτουργία. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τη στιγμή που το σύστημα δεν απαιτεί υψηλά φορτία, τότε δεν γίνεται αύξηση της παραγωγής. Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από τους επόμενους χειμερινούς μήνες και αν θα έχουμε αυξημένες καταναλώσεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις προσωπικού, παρά μόνο μερικές προσλήψεις χειριστών.

Σε σχέση με τη λειτουργία της Πτολεμαΐδα 5, η μονάδα της ΔΕΗ βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών και σύμφωνα με πληροφορίες εντός του μήνα θα συγχρονιστεί με το σύστημα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του ΑΔΜΗΕ η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά 13% σε σχέση με τον Αύγουστο, με το φυσικό αέριο να καταλαμβάνει το 36%, τις ΑΠΕ το 44,6%, η λιγνιτική παραγωγή το 11,4%.

 

 

 

 

 

.ienergeia.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!