Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι θα γίνει με το Άγιο Φως σε όσους ναούς δεν φθάσει εγκαίρως

Τι θα γίνει με το Άγιο Φως σε όσους ναούς δεν φθάσει εγκαίρως

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά καθώς φέτος η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00

«Κλείδωσε» ο τρόπος με τον οποίο θα αφιχθεί φέτος το Άγιο Φως από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο, καθώς η πανδημία δημιουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναχώματα.

Στο Ισραήλ μπορεί να προχωράνε με εντονότατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, ωστόσο ισχύουν ακόμη τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα. Έτσι, οι διπλωματικές υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταβεί στο Τελ Αβίβ αεροπλάνο, όχι κρατικό, στο οποίο θα επιβαίνουν μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, με έναν ακόμη ιερέα συνοδό που θα έχουν αρνητικό PRC τεστ ή θα είναι εμβολιασμένοι.

Κρίνεται δε σκόπιμο να μην πετάξει μαζί τους εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο, θα τους παραδοθεί στο αεροδρόμιο το Άγιο Φως και κατευθείαν θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Εν συνεχεία, θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, και αεροπορικώς με έκτακτες πτήσεις ιδιωτικής εταιρείας θα μεταφερθεί ανά την Ελλάδα.

Το ζήτημα που τίθεται βέβαια, είναι εάν το Άγιο Φως θα προλάβει να μεταφερθεί σε όλους τους ναούς, καθώς φέτος η Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και όχι τα μεσάνυχτα. Σε όσους ιερούς ναούς τυχόν δεν φθάσει εγκαίρως, οι ιερείς σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, θα πραγματοποιήσουν κανονικά την ακολουθία και εν συνεχεία η φλόγα θα μοιραστεί στους πιστούς από την «ακοίμητη κανδήλα» που βρίσκεται μόνιμα πάνω στην Αγία Τράπεζα και δεν σβήνει ποτέ.

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida