Προς αποκλιμάκωση στο Αιγαίο: Πληροφορίες για αποχώρηση τουρκικών πλοίων

Προς αποκλιμάκωση στο Αιγαίο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει το κλίμα έντασης στο Αιγαίο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος του τουρκικού στόλου επιστρέφει στους ναυστάθμους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν αρχίσει να αποχωρούν από τα σημεία που είχαν αναπτυχθεί, σε μία ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο ελληνικός στόλος παραμένει στη θέση του, επαγρυπνώντας και παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε Navtex για σεισμικές έρευνες από τα σκάφη Οruc Reis, Ataman και Cengiz Han.

Η περιοχή, η οποία δεσμεύεται από τις 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, βρίσκεται στα ανοικτά του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.

Παρ’ όλα αυτά, το σεισμογραφικό Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμανιού της Αττάλειας, μην αποπλέοντας προς την περιοχή της τουρκικής Navtex.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πρόεδρος Ερντογάν, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει σχεδιασμούς για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών», προειδοποιώντας ωστόσο ότι «δεν θα επιτρέψει σ’ άλλους να παρέμβουν στα τουρκικά συμφέροντα».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida